Volvo 300 club

Een jaar na de overname van de DAF-personautotak door Volvo, werd in 1976 de 343 gepresenteerd. Een kwart eeuw later leidde het enthousiasme van een aantal Volvo 300-bezitters tot de oprichting van de Volvo 300 club, ook wel V3C genoemd. Natuurlijk is deze club, die in 2021 alweer het vierde lustrum viert, KNAC Vriendenclub.

De Volvo 300-serie, die aanvankelijk alleen als hatchback uitkwam, maar later ook als sedan verscheen, rolde 45 jaar geleden van de band in het Limburgse Born en bleef 15 jaar in productie. De auto was nog grotendeels ontworpen onder regie van DAF, maar werd aangepast aan de eisen van Volvo. En gedurende zijn leven steeds verbeterd. In 1991 ging de auto uit productie. 

Tien jaar later werd de V3C opgericht. Vanzelfsprekend met het doel om zoveel mogelijk exemplaren van de 300-serie te behouden, zoals de 343, 345, 340 en 360. Maar de club wil vooral ook plezier aan de auto beleven en de contacten tussen eigenaren en andere geïnteresseerden bevorderen. 

De Volvo 300 club organiseert hiertoe jaarlijks vele activiteiten, zoals sleuteldagen, diagnosedagen, taxatiedagen,  tour-en puzzelritten en gezelligheidsbijeenkomsten. Ook worden technische cursussen en trainingen gegeven op onderdelen als motortechniek, aandrijving, remmen en dergelijke. 

Technische commissie

De sleutel- en diagnosedagen worden georganiseerd door de Technische Commissie van de vereniging en vinden plaats bij dealers en Volvo-specialisten. Met het toenemen van de leeftijd van de 300, de meeste zijn al ruim 25 plus, zal ook de vraag naar “technische verzorging” toenemen. De Volvo 300 club wil daar graag invulling aan geven. Ook organiseert de club activiteiten in samenwerking met andere leden uit de ‘Volvo-familie’.

De Volvo 300 club beschikt over een eigen website waarop veel technische  documentatie zoals onderdelenboeken en werkplaatshandboeken te vinden is. Ook auto’s en onderdelen kunnen hier worden aangeboden. Daarnaast zijn er brochures en is er veel achtergrondinformatie over de Volvo 300-serie te vinden. Het forum op de site wordt druk bezocht en is een ontmoetingsplaats en vraagbaak voor vele 300-liefhebbers (ook niet leden). 

Volvoice

Een belangrijk communicatiemiddel binnen de V3C is het clubblad ‘de Volvoice’, dat vier keer per jaar verschijnt. Het blad heeft een eigen actief redactieteam en wordt in full-color gedrukt. 2021 is een belangrijk jaar voor de V3C, want de club bestaat 20 jaar. De oorspronkelijke viering in juni kon vanwege corona niet doorgaan en daarom is de nu 4 september als datum geprikt en de plaats van handeling is het DAF-museum in Eindhoven. Alle leden, hun partners en gezinnen, donateurs en relaties zijn uitgenodigd het feest mee te vieren. Meer informatie verschrikt de club via de website.

Website: volvo300club.nl
Lid worden: volvo300club.nl/over-de-club/lid-worden/

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors