Voorjaarsrit langs Brabantse vestingsteden

04 apr, 2020

Op zaterdag 4 april staat er weer een Voorjaarsrit op het programma. En wat voor een, want de rallycommissie heeft een prachtige rit uitgezet langs Brabantse vestingsteden die deel uitmaken van de Zuiderwaterlinie, en langs de Loonse- en Drunense duinen. Schrijf u dus snel in!

De route wordt gereden aan de hand van beschrijvingen, het bolletje-pijltje systeem, topografische kaarten, routepunten en fotosituaties. De rit is voor iedereen gemakkelijk te rijden; rally- of kaartleeservaring is niet noodzakelijk. Evenmin worden er eisen gesteld aan de leeftijd van de auto.

Historie en gezelligheid

Dwars door Brabant loopt de Zuiderwaterlinie, de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland. Een ketting van elf Brabantse vestingsteden en hun directe omgeving. Om vijandelijke troepen uit het Zuiden tegen te houden zette men het land rondom deze vestingsteden vaak onder water. Maar waar ooit soldaten aan de grens stonden vind je nu Brabantse gezelligheid in een nog altijd historisch decor. Tijdens de KNAC Voorjaarsrit rijdt u langs vijf van de elf vestingsteden. Onderweg kunt u volop genieten van gezellige historische plekken en prachtig natuurschoon. U zult dan ongetwijfeld vele ideeën opdoen voor een later bezoek aan de diverse tussenstops, stoere forten of aan de natuur in het gebied.

Route en programma

De start van de Voorjaarsrit vindt plaats op conferentiecentrum De Ruwenberg te St. Michielsgestel, van waaruit u naar vestingstad Heusden rijdt. Vervolgens toert u door de Loonse- en Drunense Duinen, om te stoppen in Geertruidenberg. Midden in deze vestingstad, op de Markt, geniet u van een heerlijke lunch in een historierijk onderkomen. Na de lunch vertrekt u richting Klundert, Willemstad en Steenbergen, om de rit te beëindigen in de buurt van Bergen op Zoom op landgoed Mallenburgh te Hoogerheide. In de Orangerie van het landgoed kunt u, onder het genot van een drankje, napraten over de KNAC Voorjaarsrit en de prijsuitreiking bijwonen.

Er is een mogelijkheid om te overnachten van 3 op 4 april 2020 in De Ruwenberg.
Kosten: € 100,00 voor 1 persoon, inclusief ontbijt, € 115,00 voor 2 personen (tweepersoonskamer), inclusief ontbijt. De deelnemers kunnen boeken via: receptie@ruwenberg.nl waarbij vermeld moet worden: “KNAC Voorjaarsrit”, de gewenste datum van overnachten, aantal personen dat komt overnachten, naam, telefoonnummer en emailadres.

Beveiliging

  1. Bij de ingangen tot het terrein en bij de parkeerplaats van De Ruwenberg hangen videocamera’s.
  2. De hoofdingang, en daarmee ook de parkeerplaats, gaat ’s avonds op slot tot de volgende morgen 7 uur.
  3. Er is een surveillant die ’s nachts zijn ronde in het gebouw doet en ook buiten op de parkeerplaats.

De kosten voor deelname aan de Voorjaarsrit (inclusief routeboek, rallyschild, lunch en borrel) komt per equipe van twee personen op 130 euro. Inschrijven kan hier in de webshop.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u