Voorjaarsrit langs Brabantse vestingsteden

10 apr, 2021

Op zaterdag 10 april staat, onder voorbehoud van eventuele overheidsmaatregelen, de KNAC Voorjaarsrit op het programma. De rallycommissie heeft een prachtige rit uitgezet langs Brabantse vestingsteden van de Zuiderwaterlinie en de Loonse- en Drunense duinen. Ervaring met kaartlezen is fijn, maar geen must.

De rit is namelijk voor iedereen gemakkelijk te rijden en wordt gereden aan de hand van routebeschrijving, bolletje-pijltje systeem, topografische kaarten, routepunten en fotosituaties.

Soldaten en gezelligheid

Dwars door Brabant loopt de historische Zuiderwaterlinie, de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van ons land. Zie de linie als een ‘ketting’ van elf vestingsteden en hun ommeland, dat onder water kon worden gezet om vijandelijke troepen uit het zuiden tegen te houden. Maar waar ooit de soldaten aan de grens stonden heerst nu Brabantse gezelligheid.
Tijdens de KNAC Voorjaarsrit rijdt u langs zes van deze elf vestingsteden. En er is volop tijd om te genieten van de historische plaatsen die u aandoet, al dan niet omringd door stoere forten of bijzondere natuur.

Route en programma

De start vindt plaats bij het fraaie hotel De Ruwenberg in Sint- Michelsgestel. Van daaruit rijdt u naar de prachtige vestingstad Heusden. Vervolgens brengt de route u naar de prachtige natuur van de Loonse- en Drunense Duinen. U eindigt de ochtendetappe in het pittoreske Geertruidenberg. Midden in deze vestingstad luncht u op een historische locatie.

Na de lunch vervolgt u uw weg richting de vestingsteden Klundert en Willemstad. Vanuit Willemstad rijdt u via vestingstad Steenbergen naar het landgoed Mattemburgh in Hoogerheide, dat als finish dient van de KNAC Voorjaarsrit 2021. In de Orangerie Mattemburgh kunt u eventueel – en ook weer als de regels het toelaten – nog even napraten over alle belevenissen.

De kosten voor deelname aan de Voorjaarsrit (inclusief routeboek, rallyschild, lunch en borrel) komt per equipe van twee personen op 130 euro. Inschrijven kan hier in de webshop.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u