Waar kun je op vakantie in coronatijd

22 mei 2020

Corona lijkt in veel Europese over zijn hoogtepunt heen en stukje bij beetje worden de beperkende maatregelen opgeheven of aangepast. Bijna wekelijks zijn er versoepelingen en naar sommige landen zou je zelfs alweer op vakantie kunnen binnenkort.

Helaas is er weinig eenheid in Europa, deels omdat de EU geen coördinerende rol op zich nam en ook omdat sommige landen veel zwaarder zijn getroffen dan andere. Daarbij komt dat de verspreiding van het virus mede afhankelijk lijkt te zijn van de bevolkingsdichtheid van een gebied en de bereidheid van de bevolking om zich aan de beperkende maatregelen te houden.

In sommige zwaar getroffen landen leek een normaal vakantieseizoen ver weg op, maar inmiddels is bijvoorbeeld Frankrijk van gedachten veranderd en zijn toeristen daar weer welkom vanaf 15 juni. Ook in Spanje en Italië worden de regels soepeler. 

Wat de actuele situatie per land is, kan worden opgezocht via deze link naar de website van de ANWB. Op de website van campingspecialist ACSI kunt bekijken in welk landen u op dit moment al zou kunnen kamperen. Bovendien wordt ook op deze website een overzicht gegeven van de maatregelen per land.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u