Steeds meer Europese landen open voor vakantie

31 mei 2020

Corona is in bijna alle Europese landen over zijn hoogtepunt heen en de beperkende maatregelen worden nu snel opgeheven of aangepast. Bijna wekelijks zijn er versoepelingen en naar de meeste landen kun je binnenkort alweer op vakantie.

Helaas is er weinig eenheid in Europa, deels omdat de EU geen coördinerende rol op zich nam en ook omdat sommige landen veel zwaarder zijn getroffen dan andere. Daarbij komt dat de verspreiding van het virus mede afhankelijk lijkt te zijn van de bevolkingsdichtheid van een gebied en de bereidheid van de bevolking om zich aan de beperkende maatregelen te houden.

In sommige zwaar getroffen landen leek een normaal vakantieseizoen aanvankelijk ver weg, maar inmiddels zijn bijvoorbeeld Frankrijk en Spanje van gedachten veranderd en zijn toeristen daar weer welkom vanaf 15 juni. Ook in Italië worden de regels soepeler. Wel is het zo dat sommige landen zoals Griekenland en Denemarken niet uit alle landen toeristen verwelkomen. 

Wat de actuele situatie per land is, kan worden opgezocht via deze link naar de website van de ANWB. Op de website van campingspecialist ACSI kunt bekijken in welk landen u op dit moment al zou kunnen kamperen. Bovendien wordt ook op deze website een overzicht gegeven van de maatregelen per land.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u