Workshop plaatwerk restaureren wegens succes herhaald!

07 jul, 2018

Het enthousiasme onder KNAC-leden voor de workshop plaatwerk restaureren is elk jaar zo groot dat de KNAC heeft besloten dit evenement te herhalen en wel op 7 juli. En hoe groot de belangstelling steeds is blijkt uit het feit dat de eerder workshop plaatwerken snel was volgeboekt.

De nieuwe workshop vindt plaats ook weer in The Gallery of Dreams, J.J. Allanstraat 283 in Westzaan, waar Dirk Kuiper met zijn vrouw Cora een klein museum heeft. De dag begint om 10.00 uur met koffie en een rondleiding door het museum en is verder goed gevuld met theorie en praktijk over het restaureren van een carrosserie en/of chassis. Aan bod komen bij de theorie onder meer de verschillende carrosserievormen en -constructies, demonteren en ontwaken, lastechnieken, uitdeuken, vertinnen en afwerken. In het praktijkgedeelte dat na de lunch is gepland  komen de gereedschappen en materialen aan bod, de strek- en krimptechnieken, aftekenen en werken met mallen patronen, plaatbewerking van vlakke en rond vormen, het plaat vormen op een zandzak met een Engels wiel, lastechnieken en een demo aluminium ontharden.

Programma

  • 10.00 – 10.30 uur: ontvangst met koffie/thee en koek, rondleiding Gallery of Dreams met uitleg
  • 10.30 – 10.45 uur: Introductie en informatie over wat staat u te wachten als u een carrosserie gaat of laat restaureren
  • 10.45 – 12.30 uur: Theorie plaatwerk restauratie,welke stappen volgen, welke carrosserie/chassis constructies, welke plaatsoorten, hoe te werk te gaan.
  • 12.30 – 13.30 uur: Lunch
  • 13.30 – 15.30 uur: Praktijk
  • 15.30 – 16.30 uur: Evaluatie en afsluitend hapje/drankje.

Inschrijven

Vanwege het intensieve programma is in deze workshop slechts plaats voor 15 deelnemers. De kosten bedragen 85 euro per persoon. Inschrijven kan via de webshop. 

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u