Bezoekers

003102
Bezoekers vandaag : 308
Gisteren : 474

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Het is inmiddels een traditie: op de derde zondag van juni is Lelystad het epicentrum van klassiekers. Tijdens de Nationale Oldtimerdag verzamelen ruim 400 bijzondere auto’s, klassieke brandweerwagens en trucks zich op het evenemententerrein naast Bataviastad. Ook vaste prik: één of meerdere jubilerende merken die worden uitgelicht. Tijdens deze 38e editie zijn dat MG en Chrysler.

MG B

Zo zal een MG B te zien zijn. Deze MG B is een ‘Hollandse’ auto uit februari 1968. Het model, uitgevoerd in bordeauxrood en voorzien van een witte kap, is al ruim veertig jaar in bezit van de eigenaars, die er in de beginjaren dagelijks mee reden. Na de restauratie – uitgevoerd door de eigenaar zelf in 2000 – rijdt dit prachtexemplaar alleen nog in de zomer.

Citroën AC4 Camionette Bachee

De Citroën AC4 Camionette Bachee komt ook naar Lelystad. In 2019 zou de vrachtwagen al te zien zijn, maar de AC4 raakte echter zwaar beschadigd na een ongeluk met de oplaadwagen. Inmiddels is de camionette weer helemaal opgeknapt, compleet met houten laadbak, donkerrode huif en in originele donkerrode spikkellak gespoten carrosserie.

50 jaar Volkswagen Scirocco

Nieuw dit jaar is dat de Nationale Oldtimerdag ook automodellen van jonger dan 40 jaar verwelkomt. Ze vormen een een fraai contrast met de echte ‘oudjes’ uit de Belle Epoque (1890 tot 1918). De Nationale Oldtimerdag knipoogt dit jaar bovendien naar de Formule 1 en 50 jaar Volkswagen Scirocco.

Nationale Oldtimerdag

  • Lelystad, Batavia Boulevard
  • 16 juni 2024
  • 09.00 tot 17.00 uur
  • Entree: gratis
  • Parkeren bij Batavia Stad, dagkaart voor 3 euro

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors