Bezoekers

008736
Bezoekers vandaag : 10
Gisteren : 1131

Waterstof

Een energiedrager voor de toekomst

Kansrijke aandrijfvormen

Tegen de achtergrond van de steeds sneller groeiende wereldbevolking, de daardoor snel schaarser wordende fossiele brandstoffen en de klimaateffecten van het verbranden van die fossiele brandstoffen, is de zoektocht naar schone, hernieuwbare energie in een stroomversnelling geraakt. Hybride auto’s lijken slechts geschikt voor een overgangsperiode naar volledig emissievrije aandrijving. En onder emissievrij verstaan velen batterij-elektrisch vervoer. Maar de KNAC wil graag ook naar andere kansrijke aandrijfvormen kijken, zoals waterstof-elektrisch. Daarbij wordt waterstof die met groene energie is opgewekt als energiedrager gebruikt om in een auto via een brandstofcel elektriciteit op te wekken voor de aandrijving.

Een belangrijk voordeel van deze waterstoftechniek is dat je niet afhankelijk bent van grote accu’s die langdurig moeten worden opgeladen. Waterstof kun je gewoon tanken bij een tankstations, waarvan er overigens nog niet veel zijn. De KNAC is voorstander van het gebruik van waterstof als energiedrager, omdat je daarin de groene energie die over is kunt opslaan. Nu staan windmolens vaak stil omdat ze hun stroom niet kwijt kunnen, maar als deze overtollige energie kan worden omgezet in waterstof neemt het rendement van de windmolens flink toe. In de mix van aandrijfvormen die ons zo snel mogelijk klimaatneutraal moeten maken, vindt de KNAC waterstof onmisbaar.

De KNAC heeft onder de titel ‘Pionieren met waterstofauto’s’ een boekje uitgegeven waarin feiten, cijfers en verhalen van gebruikers van waterstofauto’s zijn gebundeld. U kunt door het boekje bladeren via deze link. Het boekje is ook in het Engels vertaald en kan via deze link worden bekeken.  
Het boekje is tevens als paperback (soft cover) te bestellen voor € 5,= (ledenprijs excl. verzendkosten) in de webshop via deze link

Laatste nieuws over waterstof

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors