Autoverzekeringen

De KNAC en autoverzekeringen

Al in 1905 deed de (K)NAC een studie naar de voorwaarden van diverse verzekeringsmaatschappijen voor de aansprakelijkheid van de automobilist bij schade die hij aan derden zou toebrengen. Destijds was er nog geen wettelijke verplichting om je auto tegen aansprakelijkheid te verzekeren.

Hoewel sommige leden vreesden voor roekeloos rijden, omdat verzekerden zouden gaan denken dat ze toch verzekerd waren, werd een overeenkomst met verzekeringsmaatschappij Zürich gesloten waarbij leden een korting op de premie kregen.  Tot op de dag van vandaag krijgen leden een (collectieve) korting op de premie van hun autoverzekering.

In 1968 introduceerde de KNAC een voor Nederland geheel nieuwe verzekeringsformule, wat nogal  wat beroering in de verzekeringswereld, maar vooral ook extra nieuwe leden opleverde. Met de nieuwe verzekeringspolis werd een ervaren en betrouwbare automobilist sterk beloond voor zijn schadevrij gereden jaren. Inmiddels 50 jaar verder, wordt het  zogenaamde ‘bonus/malussysteem’ nog steeds door nagenoeg alle verzekeringsmaatschappijen gehanteerd.

Dit bonus/malussysteem wordt niet toegepast op oldtimerverzekeringen omdat er weinig kilometers met een hobbyauto wordt gereden. Bovendien is de premie voor een oldtimerverzekering al erg laag.

De KNAC biedt haar leden nog steeds autoverzekeringen aan met uitstekende polisvoorwaarden én een aantrekkelijke premie waardoor de kosten van een KNAC-lidmaatschap snel kunnen worden terugverdiend.

De KNAC biedt momenteel drie soorten autoverzekeringen aan:

Daarnaast kunt u bij de KNAC terecht voor allerlei particuliere schadeverzekeringen zoals (doorlopende) reis- en annuleringsverzekeringen, fiets- en bromfietsverzekeringen, (klassieke) motorverzekeringen enz.