Youngtimer Verzekering

Is uw hobby-auto nog geen klassieker, maar wilt u wel de beste verzekering? Kies dan voor de youngtimer verzekering van de KNAC. De beste manier om onbezorgd van uw youngtimer te genieten. 

De KNAC youngtimer verzekering heeft belangrijke voordelen voor u:

Laat uw premie berekenen door onze verzekeringsexperts

Gratis premieberekening? Vul uw gegevens in

youngtimer verzekering

Belangrijkste acceptatievoorwaarden

Extra informatie over de youngtimer verzekering

youngtimer verzekering

Wettelijke aansprakelijkheid

WA

youngtimer verzekering

Beperkte cascodekking

WA + beperkt casco

youngtimer verzekering

volledig casco op basis van waarde

WA + volledig casco

Wanneer is een youngtimer verzekering de beste optie voor u?

Is een auto allang niet meer nieuw, maar is het ook nog geen klassieker van 25 jaar of ouder, dan hebben we het over een youngtimer. Steeds meer autoliefhebbers kiezen voor zo’n youngtimer als hobby-auto en de KNAC heeft daar de perfecte youngtimer verzekering voor. Bij een KNAC youngtimer verzekering profiteert u van een structureel lagere basispremie dan bij een normale autoverzekering. Maar u hebt wel de mogelijkheid om de auto volledig casco te verzekeren tegen dagwaarde of taxatiewaarde. Een beperkt casco of alleen WA is ook mogelijk.

Voorwaarden voor een youngtimer verzekering

Om een youngtimer verzekering te kunnen afsluiten bij de KNAC, moet u wel aan enkele voorwaarden voldoen. De youngtimer moet een echte hobby-auto zijn en dus moet u aantoonbaar een dagelijkse auto op uw naam hebben staan. U kunt een tweede bestuurder opgeven voor uw youngtimer, maar ook deze moet aantoonbaar een dagelijkse auto erbij hebben. Daarnaast moet u minstens 25 jaar oud zijn en dat geldt ook voor de eventuele tweede bestuurder. Tot slot is het jaarkilometrage beperkt tot 12.000 kilometer. Maar u kunt ook een youngtimer verzekering afsluiten voor 7.500 kilometer per jaar.

Youngtimer verzekering of oldtimer verzekering?

Als een auto een jaar of zes oud is, kiezen veel bezitters ervoor om hun auto niet meer volledig casco te verzekeren. De kosten daarvan kunnen relatief hoog zijn vergeleken bij de dagwaarde. Maar als diezelfde auto meer dan twee keer die leeftijd heeft bereikt daalt de waarde vaak niet meer, maar wordt de auto als youngtimer steeds aantrekkelijker. Veel autoliefhebbers hebben er een leuk hobby aan om met zo’n youngtimer af en toe nog te rijden.  En niet zelden gloort er een mooie toekomst als oldtimer. De KNAC heeft de beste youngtimer verzekering voor zo’n jeugdige klassieker in spé. Heeft uw hobby-auto al de leeftijd van 25 jaar bereikt, dan komt deze in aanmerking voor een oldtimer verzekering.

Een uitgebreide youngtimer verzekering?

De KNAC youngtimer verzekering biedt de optie voor enkele uitbreidingen van de polis. Standaard heeft u al een noclaim van 55 procent of een elders opgebouwde bonuskorting. Om te voorkomen dat u bij schade een deel van de korting verliest, kunt u een noclaimbeschermer kiezen. Daarnaast is het mogelijk om vervangend vervoer mee te verzekeren. U hebt de keuze uit vervangend vervoer in Nederland of in heel Europa. 
Een extra schadeverzekering voor inzittenden kan worden afgesloten met een dekking tot € 200.000, € 400.000 of € 1.000.000. En tot slot is er als optie een autorechtsbijstandsverzekering. 

Youngtimer verzekering vergelijken

De KNAC biedt u de keuze uit drie soorten youngtimer verzekeringen. Bij de WA-dekking is alle schade verzekerd die u met uw auto veroorzaakt aan anderen. De youngtimer verzekering met beperkt casco  biedt u ook een verzekering tegen diefstal van uw auto of schade door een poging tot inbraak. Bovendien wordt de schade aan uw auto vergoed die is veroorzaakt door brand, storm, hagel, bliksem, overstromingen of een aanrijding met een dier. Schade aan uw autoruiten valt ook onder het beperkt casco. 
De derde optie is de volledige cascodekking voor uw youngtimer. Deze verzekering vergoed ook de schade aan uw youngtimer bij een aanrijding door uw schuld, minus uw eigen risico van € 150. Bij een schade krijgt u maximaal de dagwaarde van de auto uitgekeerd. Maar u kunt de auto ook tegen een getaxeerde waarde laten verzekeren. U kunt een taxatierapport laten opstellen door een VRT, TMV, RETM of FEHAC-(club)taxateur. 

Overige verzekeringen van de KNAC

Het kan dat uw auto net te jong is voor een youngtimer verzekering of misschien al kan profiteren van een oldtimer verzekering. Dan bent u bij de KNAC ook aan het juiste adres. Onze normale autoverzekering en oldtimer verzekering bieden uitstekende voorwaarden. Bovendien biedt de KNAC ook een motorverzekering, een fietsverzekering, een caravanverzekering en andere verzekeringen aan.

Youngtimer wegenbelasting

Bij een youngtimer verzekering profiteert u van een lagere premie, maar de wegenbelasting is gelijk aan die van een normale auto. Pas als een auto 40 jaar oud is profiteert u van volledige vrijstelling van de wegenbelasting. Voor sommige oldtimers (ouder dan 25 jaar) geldt een kwarttarief als u er in de wintermaanden niet mee rijdt. 

Laat uw youngtimer verzekering berekenen

De KNAC maakt het u heel makkelijk om te berekenen wat een youngtimer verzekering kost. U vult uw naam, telefoonnummer, email-adres en – indien bekend – uw kenteken in. Dan kiest u of u gebeld wilt worden door een verzekeringsexpert van de KNAC die de mogelijkheden met u doorneemt of u vult online het formulier in om per mail een offerte te ontvangen. 

Veelgestelde vragen

Hoe oud moet de youngtimer zijn?

Voor een youngtimer verzekering moet uw hobby-auto minstens vijf jaar oud zijn. Andere verzekeraars hanteren vaak een hogere leeftijdsgrens.

Kan ik mijn youngtimer verzekeren als ik hem elke dag gebruik?

De speciale youngtimer verzekering is er voor hobby-auto's die niet dagelijks worden gebruikt. De bestuurder moet naast deze hobby-auto een andere auto voor dagelijks gebruik hebben. Indien u de yougtimer toch dagelijks wilt gebruiken, heeft de KNAC voor u wel een goede normale autoverzekering met een goede dekking.

Is schorsen of tijdelijk stopzetten mogelijk?

Als u uw youngtimer enige tijd niet gebruikt, kunt u het kenteken schorsen en de verzekering tijdelijk stop zetten. Zodra u weer de weg op wilt gaan, dient u de verzekering weer te activeren en de auto te ontschorsen. Indien in de schorsingsperiode de APK verlopen is, dient u deze te vernieuwen op de dag dat de ontschorsing ingaat. 
Het is bij tijdelijks schorsen ook mogelijk om alleen het WA-deel van de verzekering te schorsen en de dekking tegen brand-, storm- en diefstalschade door te laten lopen.

Is er een vast kilometrage voor een youngtimer verzekering?

Bij de KNAC youngtimer verzekering hebt u de keuze uit 7.500 of 12.000 kilometer per jaar. 

Hoe wordt de waarde van mijn youngtimer vastgesteld?

De KNAC gaat van de dagwaarde uit, tenzij u een taxatierapport kunt overleggen dat is opgesteld door een VRT, TMV, RETM of FEHAC-(club)taxateur. Wordt de auto binnen zes maanden na aanschaf gestolen of total loss gereden, dan keert de youngtimer verzekering de aanschafwaarde uit. 

Ik rij af en toe ritten met mijn hobby-auto. Is hij dan ook verzekerd?

Ja, als u meedoet aan puzzel- of regelmatigheidsritten waarbij het snelheidselement niet overweegt is dat gedekt, maar niet wanneer u oefent voor of deelneemt aan snelheidsritten, wedstrijden of het rijden op circuits.

 

Hoe hoog is het eigen risico bij een youngtimer verzekering?

De KNAC hanteert voor de youngtimer verzekering standaard een eigen risico van 150 euro. Bij ruitschade geldt een lager eigen risico als u de ruit laat vervangen door een hersteller die bij ons is aangesloten. 
U kunt het eigen risico ook afkopen. Bij het herstellen van de ruit met een standaard eigen risico wordt dit eigen risico met 50% verlaagd. Repareren van de ruit is gratis.