Youngtimer verzekering

De KNAC youngtimer verzekering heeft belangrijke voordelen voor u:

Laat uw premie berekenen door onze verzekeringsexperts

Gratis premieberekening? Vul uw gegevens in

Niet mogelijk voor auto's die ouder zijn dan 7 jaar.

Belangrijkste acceptatievoorwaarden

Extra informatie over de youngtimer verzekering

youngtimer verzekering

Wettelijke aansprakelijkheid
(WA)

youngtimer verzekering

WA en beperkt casco
(beperkte casco)

youngtimer verzekering

WA en volledig casco
(all risks)

Wanneer is een youngtimer verzekering de beste optie voor u?

Voorwaarden voor een youngtimer verzekering

Youngtimer verzekering of oldtimer verzekering?

Een uitgebreide youngtimer verzekering?

Youngtimer verzekering vergelijken

Overige verzekeringen van de KNAC

Youngtimer wegenbelasting

Laat uw youngtimer verzekering berekenen

Veelgestelde vragen

Voor een youngtimer verzekering moet uw hobby-auto minstens vijf jaar oud zijn. Andere verzekeraars hanteren vaak een hogere leeftijdsgrens.

De speciale youngtimer verzekering is er voor hobby-auto’s die niet dagelijks worden gebruikt. De bestuurder moet naast deze hobby-auto een andere auto voor dagelijks gebruik hebben. Indien u de yougtimer toch dagelijks wilt gebruiken, heeft de KNAC voor u wel een goede normale autoverzekering met een goede dekking.

Als u uw youngtimer enige tijd niet gebruikt, kunt u het kenteken schorsen en de verzekering tijdelijk stop zetten. Zodra u weer de weg op wilt gaan, dient u de verzekering weer te activeren en de auto te ontschorsen. Indien in de schorsingsperiode de APK verlopen is, dient u deze te vernieuwen op de dag dat de ontschorsing ingaat. 
Het is bij tijdelijks schorsen ook mogelijk om alleen het WA-deel van de verzekering te schorsen en de dekking tegen brand-, storm- en diefstalschade door te laten lopen.

Bij de KNAC youngtimer verzekering hebt u de keuze uit 7.500 of 12.000 kilometer per jaar. 

De KNAC gaat van de dagwaarde uit, tenzij u een taxatierapport kunt overleggen dat is opgesteld door een VRT, TMV, RETM of FEHAC-(club)taxateur. Wordt de auto binnen zes maanden na aanschaf gestolen of total loss gereden, dan keert de youngtimer verzekering de aanschafwaarde uit. 

Ja, als u meedoet aan puzzel- of regelmatigheidsritten waarbij het snelheidselement niet overweegt is dat gedekt, maar niet wanneer u oefent voor of deelneemt aan snelheidsritten, wedstrijden of het rijden op circuits.

De KNAC hanteert voor de youngtimer verzekering standaard een eigen risico van 150 euro. Bij ruitschade geldt een lager eigen risico als u de ruit laat vervangen door een hersteller die bij ons is aangesloten. 
U kunt het eigen risico ook afkopen. Bij het herstellen van de ruit met een standaard eigen risico wordt dit eigen risico met 50% verlaagd. Repareren van de ruit is gratis.

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors