Bezoekers

024224
Bezoekers vandaag : 386
Gisteren : 483

Internationaal Rijbewijs

Buiten de EU kan een internationaal rijbewijs verplicht zijn.

Een IRB voor als u buiten Europa reist

Het Internationaal Rijbewijs (IRB) heeft binnen de Europese Unie geen betekenis, want het is daar niet nodig. Buiten de Europese Unie is het voor sommige landen echter vereist.

In veel landen buiten Europa is een Internationaal Rijbewijs noodzakelijk naast uw Nederlandse rijbewijs, als u daar als niet-ingezetene bij een tijdelijk bezoek een (motor)voertuig wilt besturen. Ook als u een (motor)voertuig wilt huren, kan het verhuurbedrijf erom vragen. Er zijn in principe twee modellen (verdragsmodel 1949 welke 1 jaar geldig is en verdragsmodel 1968 welke 3 jaar geldig is). Alleen als u naar Somalië gaat is er nog een apart derde model beschikbaar. Check hier in welke landen u een IRB nodig heeft en welk model.

Een IRB is alleen te verkrijgen bij ieder ANWB-verkooppunt en kost normaal € 18,95 (model ’49) of € 24,95 (model ’68). Voor leden van de KNAC is jaarlijks 1 IRB gratis af te halen bij een ANWB-winkel. Graag uw geldig Nederlands rijbewijs, een recente pasfoto en uw KNAC-lidmaatschapspas meenemen. Het Internationaal Rijbewijs is niet verkrijgbaar via internet of telefoon. Voor meer informatie kunt u bellen met onze ledenservice, telefoon (070) 383 16 12.


Reden #1

8x per jaar clubmagazine ‘De Auto’

Reden #2

Uitstekende pechhulppakketten

Reden #3

Repratriëringsgarantie voor uw klassieker

Reden #4

Voordelige (auto)verzekeringen

Reden #5

Gratis Autotechnisch advies

Reden #6

Gratis internationaal rijbewijs

Reden #7

Belangenbehartiging voor automobilisten

Reden #8

Extra voordelen voor leden

Reden #9

Exclusieve ledenevenementen

Reden #10

KNAC (historische) clubbadge

Word lid van de KNAC

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors