Bezoekers

008733
Bezoekers vandaag : 7
Gisteren : 1131

Oldtimer verzekering

Zorgeloos op weg met uw klassieke auto

De KNAC oldtimer verzekering heeft unieke voordelen voor u:

Zorgeloos op weg met uw oldtimer? Sluit dan de oldtimer verzekering van de KNAC af. Wij zorgen dat u met plezier kunt rijden met uw klassieke auto. 

Laat uw premie berekenen door onze verzekeringsexperts

Vrijblijvende premieberekening? Vul uw gegevens in

Belangrijkste acceptatievoorwaarden

  • Uw auto is minimaal 25 jaar of ouder.
  • U rijdt uw oldtimer aantoonbaar als tweede auto.
  • U gebruikt uw oldtimer alleen hobbymatig, niet voor dagelijks woon/werkverkeer.
  • Als autoclub verzekeren wij geen klassieke brom- en motorfietsen, kampeerauto’s, pick-up‘s, bestel/vrachtauto’s of legervoertuigen. Behalve wanneer u ook uw (klassieke) personenauto(‘s) bij ons verzekerd heeft.

Extra informatie over de KNAC oldtimer verzekering

Wettelijke aansprakelijkheid
WA

oldtimer verzekering

Volledig casco op basis van een vaste waarde
WA + volledig casco

Wanneer kiest u voor een oldtimer verzekering?

Niet iedere autoverzekering is hetzelfde. Een nieuwe auto waarin u vaak rijdt zult u het liefst WA + volledig casco willen verzekeren. Na enkele jaren is de waarde zover gedaald dat u een volledig casco-dekking niet meer nodig vindt omdat de waarde van de auto dat niet meer rechtvaardigt. Maar als uw auto nog wat ouder wordt, zakt deze meestal niet of nauwelijks meer in waarde, rijdt u er meestal veel minder kilometers mee en wordt het tijd voor een speciale verzekering, zoals een oldtimer verzekering. Zo’n verzekering biedt een dekking die op maat is voor een klassieke auto die u hobby-matig gebruikt. Is uw auto nog geen klassieker, maar is het wel uw hobby-auto wel op weg om klassiek te worden, dan is de KNAC youngtimer verzekering de beste verzekering voor u. 

Voorwaarden voor een oldtimer verzekering

Om in aanmerking te komen voor een oldtimer verzekering zijn er een paar logische en duidelijk voorwaarden. Zo moet de auto minstens 25 jaar oud zijn en het mag niet uw dagelijkse auto zijn. Het moet aantoonbaar de tweede auto van de meest regelmatige bestuurder zijn. Dat betekent dus dat dagelijks woonwerkverkeer niet de bedoeling is. 

Beste oldtimer verzekering

De KNAC Classic Car verzekering is niet de goedkoopste oldtimer verzekering, maar wel de beste verzekering voor uw fraaie klassieker.
De polisvoorwaarden voldoen bijvoorbeeld aan de tien FEHAC-eisen voor een goede oldtimer verzekering. Bij de KNAC kunt u bovendien kiezen uit drie kilometrages per jaar: 2.500, 5.000 of 10.000 kilometer per jaar. U heeft bovendien keuzevrijheid van de schadehersteller mocht er onverhoopt een schade zijn. En is uw klassieker total loss dan heeft u het recht op het behoud van de restanten. Uw klassieker is bovendien ook verzeker wanneer u deelneemt aan toerritten- en regelmatigheidsritten.

Goedkope oldtimer verzekering

Bij een oldtimer verzekering van de KNAC betaalt u een vaste, gunstige premie. Alle schade boven het eigen risico wordt vergoed en na een schade die door uw schuld is veroorzaakt, gaat de premie van uw oldtimer verzekering niet omhoog. De KNAC Classic Car verzekering kan ook een goedkope oldtimerverzekering zijn als u maximaal profiteert van de kortingsmogelijkheden. Standaard is het eigen risico bijvoorbeeld 225 euro, maar u kunt vrijwillig een hoger eigen risico tot 1.775 euro voor een lagere premie. Voor auto’s die ouder zijn dan 60 jaar hanteren we daarnaast altijd een korting van 25 procent en u krijgt korting wanneer u ‘s winters niet rijdt. Hebt u drie of meer klassiekere auto’s, dan krijgt u ook nog korting.

Oldtimer verzekering vergelijken

U hebt bij de KNAC keuze uit twee soorten oldtimer verzekeringen. De WA-verzekering dekt alle schade die veroorzaakt wordt aan anderen, indien de schade door u is veroorzaakt. Bij de All Risks-dekking wordt niet alleen de schade van anderen vergoed, maar is ook de schade aan uw klassieker verzekerd voor het bedrag boven het eigen risico. Om de waarde van uw auto vast te stellen kan de KNAC een bedrag met u afspreken of u kunt een taxatierapport opgesteld door een VRT, TMV, RETM of FEHAC-(club)taxateur overleggen.

Overige autoverzekeringen

Het kan natuurlijk zijn dat de auto die u al jaren koestert nog niet de leeftijd heeft bereikt om een oldtimer verzekering af te sluiten. Geen probleem, want de KNAC heeft ook een speciale youngtimer verzekering. Perfect voor een liefhebbersauto die niet meer nieuw is, maar nog niet oud genoeg.
En wilt u niet alleen een verzekering afsluiten voor uw oldtimer, maar ook een verzekering voor uw moderne auto, een motorverzekering, een fietsverzekering, een caravanverzekering of een andere verzekering, ook dan bent u aan het goede adres bij de KNAC.

Bereken uw oldtimer verzekering

De KNAC heeft het heel eenvoudig gemaakt om een oldtimer verzekering te berekenen. U vult uw naam, telefoonnummer, email-adres en – indien bekend – uw kenteken in. Dan maakt u de keuze tussen gebeld worden door een KNAC-medewerker die de mogelijkheden met u doorneemt of online een offerte aanvragen door het formulier verder in te vullen.

Veelgestelde vragen

Voor de oldtimer verzekering moet uw klassieke auto minstens 25 jaar oud zijn. Andere verzekeraars hanteren vaak een hogere leeftijdsgrens.

De speciale oldtimer verzekering is er voor klassieke auto’s die hobbymatig worden gebruikt. Dat sluit dagelijks gebruik dus uit. Maar de KNAC kan voor u in deze situatie wel een normale autoverzekering afsluiten met een goede dekking.

Als u gebruik maakt van de overgangsregeling voor oldtimers voor de motorrijtuigenbelasting, dan mag u de oldtimer tussen 1 december en 1 maart niet gebruiken. In deze periode kunt u de verzekering niet schorsen of tijdelijk stopzetten. Maar de KNAC geeft u wel korting als u in de wintermaanden niet rijdt. 

Nee. Bij de KNAC oldtimer verzekering hebt u de keuze uit 2.500, 5.000 of 10.000 kilometer per jaar. 

De KNAC kan met u een verzekerde waarde voor uw klassieke auto afspreken. Maar u kunt de waarde ook laten vastellen in een taxatierapport opgesteld door een VRT, TMV, RETM of FEHAC-(club)taxateur.

De KNAC hanteert standaard een eigen risico van 225 euro. Maar als u een hoger eigen risico wenst, kan dat natuurlijk.  De premie voor uw oldtimer verzekering wordt dan nog lager. Het maximum eigen risico bedraagt 1.775 euro. 

Ja, als u meedoet aan puzzel- of regelmatigheidsritten waarbij het snelheidselement niet overweegt is dat gedekt, maar niet wanneer u oefent voor of deelneemt aan snelheidsritten, wedstrijden of het rijden op circuits.

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors