Bezoekers

039630
Bezoekers vandaag : 211
Gisteren : 504

Ongeoorloofd milieuzone binnenrijden soms erg kostbaar

Wie met een auto die niet voldoet aan de gestelde emissienormen een milieuzone binnenrijdt kan in sommige Europese steden zwaar beboet worden. Soms is het zelfs verplicht om je auto eerst te registreren of een milieusticker te kopen om een milieuzone in te mogen. De hoogste boete voor het ongeoorloofd een milieuzone binnengaan geldt voor een vrachtauto in Denemarken, want die moet bijna 2.700 euro betalen voor een overtreding.

De website Green-Zones bracht de hoogte van de boetes in milieuzones in Europa in kaart en daaruit kun je opmaken dat personenauto’s er meestal nog vrij goed vanaf komen. Ga je in de fout met een vrachtauto of bus dan kan het dus tot bijna 2.700 euro kosten. Het is overigens ook een kostbare affaire wanneer je met een vrachtauto die niet aan de normen voldoet de milieuzone op de Maasvlakte bij Rotterdam of de milieuzone van de Rotterdamse binnenstad inrijdt. Dan kun je ook rekenen op een bekeuring van 2.250 euro. Voor personenauto’s bedraagt die bekeuring 90 euro.

Duurder is dat buiten onze landsgrenzen. Het ongeoorloofd binnenrijden van een  milieuzone kost in Londen bijvoorbeeld 290 euro (1.160 euro voor een vrachtauto), Brussel en Antwerpen rekenen er 150 euro voor. Overigens moet je je om Brussel binnen te mogen rijden altijd registreren. Dat is wel gratis.

Misschien leuk om te lezen:

Video: Cadillac ‘Sixteen’

In 1930, met de beurskrach nog kersvers in het geheugen, lanceert Cadillac haar ‘Sixteen’. De zestiencilinder had maar één doel:…

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors