Bezoekers

024205
Bezoekers vandaag : 367
Gisteren : 483

Behoorlijke dip autoverkoop in mei

Uit cijfers van Bovag, Rai Vereniging en RDC blijkt dat er vorige maand 14% minder auto’s zijn verkocht ten opzicht van mei 2023. De elektrische auto blijft wel populair.

Afgelopen mei werden er in Nederland 28.361 nieuwe personenauto’s verkocht. Dat aantal betekent een flinke min ten opzichte van mei 2023. Toen werden er 14% meer auto’s op kenteken gezet. De elektrische auto blijft het wel goed doen. Liefst  9.681 volledig elektrische modellen verlieten de showroom vorige maand. Dat is duidelijk een stuk minder dan de 10.962 EV’s die exact een jaar geleden werden verkocht.

Marginale rol diesel

Waar het marktaandeel van EV’s op ruim 34% uitkomt, is het grootste marktaandeel weggelegd voor de hybrides. Mild hybrides, full hybrids en plug-in hybrides gezamenlijk scoren een marktaandeel van 43,6%. De goede oude diesel heeft nog maar een marktaandeel van 1,6%.

Kia op één, BMW in top-vijf

Het nummer één-automerk van Nederland is – als we naar de huidige verkopen kijken – Kia, al hijgt Volvo de Zuid-Koreanen in de nek. Opvallend is dat BMW op plek vier staat, achter Toyota, maar nog voor Volkswagen. Het populairste model in mei is de Kia Niro. Op plek twee staat de Tesla Model Y en op plek drie de Volvo EX30.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors