Bezoekers

008726
Bezoekers vandaag : 1131
Gisteren : 1106

KNAC

Sinds 1898 de club voor enthousiaste automobilisten

Koninklijke Nederlandse Automobiel Club

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club is bijna net zo oud als de auto zelf. De club werd als Nederlandsche Automobiel Club (NAC) in 1898 opgericht op een moment dat er in ons land slechts een dozijn auto’s rondreden. De mensen die aan de wieg van de NAC stonden waren enthousiaste automobilisten met als doel ‘het automobielwezen in Nederland te bevorderen’.

Om dat te realiseren begon de NAC al snel met het sturen van rekesten naar overheden, het organiseren van congressen, clubtochten en betrouwbaarheidsritten, het erkennen van benzinedepots en het oprichten van hotels. In 1913 kreeg de club het predikaat ‘Koninklijk’ voor de medewerking die de club leverde aan het leger met een dreigende wereldoorlog in zicht.

Bij de KNAC was er zowel aandacht voor verkeersveiligheid, rijvaardigheid als voor snelheidswedstrijden. Fanatisme en levensdrang hebben aan de wieg gestaan van de NAC die zich in 1908 al sterk maakte tegen maximale snelheden en in 1920 tegen tolgelden. Een club die vooral het leven van de automobilist aangenamer wilde maken. Nu – ruim een eeuw later – geldt dit nog altijd. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors