Bezwaar tegen boete milieuzone vaak gehonoreerd

milieuzone

Wie bezwaar maakt tegen een boete voor het binnenrijden van een milieuzone, heeft vaak succes. Vanwege de gecompliceerde regels, zitten er relatief veel juridische haken en ogen aan. Bij een kwart van de bezwaarmakers wordt de boete meteen vernietigd, zo blijkt uit cijfers die De Telegraaf heeft opgevraagd bij het Openbaar Ministerie.

Van de boetes die daarna nog werden aangevochten bij de kantonrechter, werd 15 procent alsnog ongedaan gemaakt. De boete voor het ongeoorloofd binnenrijden van een milieuzone bedraagt tussen  de 90 en 95 euro voor een personenauto. Voor een vrachtwagen is dat 230 euro. Sinds in 2015 de eerste milieuzone werd ingevoerd, is voor elf miljoen euro aan boetes geïnd. Iets meer dan 11.000 automobilisten maakten bezwaar tegen de boete. Met name bezwaarmakers tegen de milieuzone in Rotterdam waren succesvol, omdat de regels daar met terugwerkende kracht werden veranderd. Het besluit om geen oude benzineauto’s meer toe te laten werd bijvoorbeeld door de rechter vernietigd, waardoor alle bezwaarmakers met een benzineauto gelijk kregen. Geldtransporteurs kregen met terugwerkende kracht een ontheffing en hun boetes werden dus ook verscheurd.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors