Bezoekers

039632
Bezoekers vandaag : 213
Gisteren : 504

Bijna 1 op de 3 EV-rijders wereldwijd heeft spijt van overstap

Adviesbureau McKinsey deed recent onderzoek naar de bevindingen van 30.000 EV-rijders wereldwijd. Wat blijkt: bijna 1 op de 3 overweegt de terugkeer naar een brandstofauto.

Waar landen als Noorwegen en Nederland als wereldwijde koplopers worden gezien in elektrisch rijden, is de EV in veel meer landen aan een opmars bezig. Om te kijken hoe dat rijden op stroom precies bevalt, vuurde adviesbureau McKinsey liefst 200 vragen af op 30.000 EV-rijders verspreid over 15 landen. Haar onderzoek is representatief voor 80 procent van de wereldwijde EV-markt.

Amerikanen missen hun brandstofauto

Het opvallende resultaat is dat 29 procent van de respondenten antwoordt dat de volgende auto wellicht gewoon weer een brandstofauto wordt. Als redenen voor die overstap worden onder meer de hoge kosten voor elektrisch rijden genoemd. Ook valt de laadinfrastructuur tegen en het feit dat voor lange ritten een andere auto geregeld moet worden. Vooral Amerikaanse EV-rijders blijken nog onvoldoende gecharmeerd van hun elektrische auto. Liefst 46 procent zegt de auto met een verbrandingsmotor te missen.

Consumenten wereldwijd blijken ondertussen veeleisend te zijn als het om elektrisch rijden gaat. Men verwacht dat de minimale actieradius van hun auto 469 kilometer is.

Beeld: dmitry-novikov, Unsplash.com

Misschien leuk om te lezen:

Video: Cadillac ‘Sixteen’

In 1930, met de beurskrach nog kersvers in het geheugen, lanceert Cadillac haar ‘Sixteen’. De zestiencilinder had maar één doel:…

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors