Circuit Zandvoort wint weer rechtszaak over natuurvergunning

Formule 1 op Zandvoort

Er zijn al heel wat juridische procedures gevolgd en rechtszaken aangespannen over de natuurvergunning van Circuit Zandvoort, maar allemaal zijn ze in het voordeel van het circuit beslist. Aan dat rijtje is er nu weer eentje toegevoegd, want vanmorgen oordeelde de Raad van State dat het Circuit Zandvoort zijn natuurvergunning voorlopig houden, zo meldt Autoweek.nl.

Meerdere natuur- en milieuorganisaties hadden de rechter verzocht om een tijdelijke schorsing van de natuurvergunning, omdat de raceauto’s op het circuit volgens hen te veel stikstof uitstoten. Maar daar gaat ook de Raad van State dus niet in mee en niets staat dit jaar de Formule 1-race in de weg.

Zaken bij de Raad van State duren vaak lang en de natuurorganisaties wilden voor de eerstvolgende Grand Prix in Zandvoort voorlopige duidelijkheid. Daarom vroegen ze de rechter om een tijdelijke schorsing van de natuurvergunning, in afwachting van de definitieve uitspraak. De Raad van State gaat met dat verzoek niet mee. Het is nog niet bekend wanneer de definitieve uitspraak volgt. De Grand Prix in Zandvoort wordt op 4 september gehouden.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors