Bezoekers

008726
Bezoekers vandaag : 1131
Gisteren : 1106

Drie overnamekandidaten voor SsangYong

Het noodlijdende Zuid-Koreaanse automerk SsangYong staat al een tijdje te koop. Nu zijn er drie potentiële overnamekandidaten: het Edison Motors Consortium, het EL B&T Consortium en de Indi EV Inc. 

Oorspronkelijk waren er elf bedrijven die interesse hadden in de overname van SsangYong. Maar daarvan bleven er dus drie over, die serieuze investeringsplannen ontvouwden. Eind deze maand zal SsangYong samen met de overnamespecialist EY Korea “een voorkeursinvesteerder selecteren op basis van de ingediende voorstellen en in overeenstemming met de door de rechtbank goedgekeurde fusie- en overnameregels”, aldus het automerk. 

Daarna volgen dan de slotonderhandelingen met de favoriete kandidaat, die geacht wordt SsangYong voort te zetten. Edison is een Koreaanse fabrikant van elektrische bussen, EL B&T bouwt elektrische auto’s en accu’s en komt eveneens uit Korea. Indi EV is een Californische start-up. Het hoogste bod zou tot nu toe van EL B&T komen. Deskundigen schatten dat het bedrijf zo’n 850 miljoen dollar kan opbrengen. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors