DS Automobiles onthult grote limousine: de DS 9

27 februari 2020

We hebben het lange tijd zonder moeten doen, maar nu komt er weer een grote Franse limousine. Het Franse premium merk DS Automobiles heeft namelijk de DS 9 onthuld, een 4,93 meter lange vierdeurs sedan. De auto debuteert volgende week op de Autosalon van Genève.

De DS 9 heeft een wielbasis van 2,90 meer en een breedte van 1,85 meter. Dat zorgt voor een lekker ruim interieur en vooral veel beenruimte achterin. Als knipoog naar de originele DS uit 1955 heeft de DS 9 ook kegelvormen aan de buitenste randen van het dak. Met het design van de legendarische sedan als inspiratiebron zijn de kegels omgevormd tot achterlichten, die de aanwezigheid van de DS 9 kracht bijzetten.

De DS 9 krijgt standaard een plug-in hybride aandrijflijn. De eerste variant heeft een systeemvermogen van 225 pk en zal 40 tot 50 kilometer volledig elektrisch kunnen rijden. Later volgen nog een 250 pk uitvoering en een topmodel met 360 pk en vierwielaandrijving. DS Automobiles belooft verder dat het nieuwe topmodel zal zijn uitgerust met de nieuwste snufjes op het gebied van comfort, infotainment en rijhulpsystemen.

DS 9

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u