Duitse milieuministers willen snelheidslimiet

snelheidslimiet

De milieuministers van de Duitse deelstaten hebben overeenstemming bereikt over de invoering van een snelheidslimiet in Duitsland. De hoogte van de snelheidslimiet is nog niet besloten, maar dat de limiet er komt lijkt zeker, zo meldt Automobilwoche.

De milieuministers spraken zich vorige week op een conferentie uit voor een tijd snelheidslimiet op de Duitse wegen, ook al was er vorig jaar tijdens de formatie van de nieuwe Duitse regering geen meerderheid voor. “We moeten ons klimaat ook sparen door de invoering van een snelheidslimiet.”, zei de voorzitter van de conferentie, de Nedersaksische milieuminister Olaf Lies (SPD). 

De deelstaten Beieren en Noordrijn-Westfalen lieten wel aantekenen dat ze het effect van een snelheidslimiet beperkt achten en deze “om redenen van evenredigheid” niet zouden steunen. Het besluit is echter unaniem genomen, aldus Lies. Er is nooit eerder zo’n ministeriële stemming geweest. In het besluit is nog geen maximumsnelheid genoemd. Lies geeft de voorkeur aan een snelheidslimiet van 130 km/h.

Voedsel in plaats van biobrandstof

De gezamenlijk milieuministers spraken zich ook, samen met federaal milieuminister Steffi Lemke (Groenen), uit voor een beperking van het gebruik van biobrandstof uit geteelde planten via een wetswijziging. Alleen al in Duitsland zou 2,4 miljoen ton diervoeder en levensmiddelen worden gebruikt voor de productie van bio-ethanol als brandstofadditief. “Ik denk dat het verstandiger zou zijn als we het land gebruiken om voedsel te verbouwen,” zei Lies. 

Lemke zei dat de oorlog in Oekraïne de kwetsbaarheid in de aanvoer van voedsel en grondstoffen heeft aangetoond. “Agrobrandstoffen uit voedsel en veevoeder kunnen niet langer als oplossing dienen in een tijd waarin we geconfronteerd worden met een van de ergste wereldwijde hongercrises. De akkers van de wereld zijn nodig om voedsel te produceren en daarom moeten we het gebruik van agrobrandstoffen uit voedings- en voedergewassen terugdringen.” Lemke wil hierover binnenkort een voorstel voor een wetswijziging indienen.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors