Bezoekers

024244
Bezoekers vandaag : 406
Gisteren : 483

EU wil in 2035 einde verbrandingsmotor

De  Europese Commissie wil in 2035 de verbrandingsmotor verbieden. Auto’s op diesel, benzine en aardgas mogen vanaf dat jaar dus niet meer nieuwe verkocht worden in de EU. Tegelijk wil de Commissie de lidstaten verplichten een laadnetwerk op te zetten voor elektrische auto’s.

Volgens de Commissie moet de gemiddelde jaarlijkse uitstoot van nieuwe voertuigen vanaf 2030 55 procent lager liggen dan in het vergelijkingsjaar 2021. Vijf jaar later moet dan het volledige einde komen voor de verbrandingsmotor met fossiele brandstoffen: De emissies moeten dan 100 procent lager zijn dan in 2021.

Uitbreiding oplaadstations verplicht

Om de volledige elektrificatie tot een realiteit te maken, moeten alle lidstaten nu massaal investeren in de uitbreiding van de oplaadinfrastructuur. De Commissie heeft hiervoor een voorwaarde gesteld: Hoe meer e-auto’s er worden verkocht, hoe sneller de oplaadinfrastructuur moet volgen.
Concreet betekent dit dat de deelstaten op regelmatige afstanden langs de hoofdwegen tank- en oplaadstations moeten installeren. Het streefcijfer hiervoor is elke 60 km voor het opladen van elektrische voertuigen met batterijvoeding en elke 150 km voor het tanken van eventuele waterstofvoertuigen.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors