Bezoekers

025573
Bezoekers vandaag : 298
Gisteren : 543

Europa trendsetter bij elektrische auto

Europa is wereldwijd trendsetter bij de overstap op elektrisch rijden. Het marktaandeel van elektrische auto’s ligt in ons werelddeel hoger dan in China en de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een studie van PwC Strategy&.

China is wel de veruit grootste markt voor elektrische auto’s, maar de verkopen zijn in Europa verdubbeld en voor plug-in hybride auto’s zelfs verdrievoudigd. Nieuwe  modellen zullen in 2021 voor een verdere groei zorgen, aldus de leider van de studie, Christoph Stürmer, zeker nu er overal aan uitbreiding van de laadinfrastructuur wordt gewerkt. 

In de vijf grootste markten in Europa – Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en Spanje, werden afgelopen jaar 466.000 elektrische auto’ en 393.000 plug-in hybrides verkocht. Meer dan de helft van dat aantal werd in het laatste kwartaal verkocht. Het marktaandeel van EV’s steeg daarmee naar 5,5 procent, dat van de plug-in hybrides naar 4,7 procent. 

In China werden meer dan een miljoen elektrische auto’s verkocht, maar slechts 250.000 plug-in hybrides. Dat betekent een groei van circa 15 procent ten opzichte van vorige jaar en marktaandeel van 6 procent voor EV’s en plug-in hybrides samen. 

In de Verenigde Staten daalde de verkoop van elektrische auto’s met 2 procent tot 239.000 stuks. Dat is een marktaandeel van 1,6 procent. De verkoop van plug-in hybrides daalde zelfs 19 procent. Met een totale verkoop van 69.000 auto’s heeft deze categorie een marktaandeel van slechts een half procent. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors