Europese aanpak tellerfraude stap dichterbij

Het Europees Parlement dringt aan ook zwaardere maatregelen om het terugdraaien van kilometertellers in te perken. De Europese Commissie moet nu met een wetsvoorstel komen waarin systemen voor tellerregistratie worden genoemd en waarin fraude met tellerstanden strafbaar worden gesteld.

Het Europees Parlement noemt Nederland en België als voorbeeldlanden waar fraude met tellerstanden succesvol wordt bestreden. In ons land is er de Nationale Autopas, België gebruikt de Car-Pass. Dankij deze systemen heeft minder dan tien proeven van de vanuit België naar Nederland geïmporteerde auto’s een teruggedraaide teller. In Nederland is bij slechts 0,4 procent van de verkochte tweedehands auto’s sprake van tellerfraude. Onderzoek toont aan dat door tellerfraude de waarde van een auto onterecht tussen de 2.000 en 5.000 euro stijgt.

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors