Bezoekers

034567
Bezoekers vandaag : 135
Gisteren : 425

Finalisten Auto van het Jaar-verkiezing zijn bekend

De zeven auto’s die de finale van de verkiezing van de Auto van het Jaar 2023 hebben gehaald, zijn bekend. Het zijn de Jeep Avenger, Nissan Ariya, Renault Austral, Volkswagen ID Buzz, Kia Niro, Peugeot 408 en de Subaru Solterra/Toyota bZ4X. Dit keer zijn er drie volledig elektrische auto’s onder de finalisten, vorig jaar waren dat er nog zes. De winnaar wordt bekend gemaakt op 13 januari op de Brussels Motor Show, ook wel bekend als de Autosalon.

De verkiezing van de Auto van het Jaar is een idee van autojournalist Fred van der Vlugt en wordt al gehouden sinds 1964. De verkiezing is sindsdien uitgegroeid tot internationaal fenomeen waarbij autojournalisten uit bijna alle Europese landen kunnen stemmen op nieuwe auto’s. Elk jaar stelt de organisator van de verkiezing een lijst op met auto’s die in het jaar voorafgaand aan de bekendmaking op de Europese markt kwamen en in minstens vijf Europese landen verkrijgbaar zijn. 

Dit jaar was de lijst van modellen die mee mochten doen korter dan zijn 2021, namelijk 27 auto’s. En daarvan blijven er zeven over voor de finale. Daaronder zijn drie modellen die uitsluitend volledig elektrisch zijn, tegen vijf vorig jaar. Maar de overige vier auto’s zijn (of komen) er soms ook in een elektrische uitvoering of zijn leverbaar als plug-in hybride. Een duidelijke trend naar SUV’s en cross-overs is er wel, want vijf van de zeven auto’s kunnen tot dat segment worden gerekend. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors