Grote prijsverschillen bij openbare laadpalen

De tarieven voor openbare laadpalen voor elektrische auto’s laten zeer grote verschillen zijn. Zo ben je op Ameland slechts 24 cent per kWh, terwijl de gemeente Súdwest-Fryslân voor een kWh 63 cent vraagt, liefst 2,5 keer zoveel. Dat blijkt uit onderzoek van Independer op basis van gegevens van Eco-Movement. 

Gemiddeld betaal je bij een openbare laadpaal in Nederland 36 cent per kWh, maar  het kan veel duurder of goedkoper zijn. Na Súdwest-Fryslan, rekenen ook Sluis en Terneuzen in de provincie Zeeland hoge tarieven, namelijk 51 cent per kWh. Zeeland is sowieso de duurste provincie om je elektrische auto op te laden. In Hulst betaal je 49 cent per kWh en in Schouwen-Duiveland 48 cent. 

In Zuid-Holland weten ze ook aardig de prijzen, want in Albrandswaard, de Hoeksche Waard en in Maassluis rekenen ze ook 48 cent per kWh.  

Voordelig laden in Noord-Holland

De voordeligste provincie om je elektrische auto bij een openbare laadpaal op te laden is momenteel Noord-Holland, waar je gemiddeld 33 cent per kWh betaalt. Ook in Limburg en Overijssel ben je gemiddeld iets goedkoper uit dan elders in het land met 34 cent per kWh. Maar ook hier kan het per gemeente sterk verschillen. In verschillende Zuid-Hollandse gemeenten is laden duur, maar in Den Haag en Teylingen is het met 27 cent per kWh juist goedkoop. Amsterdam hanteert ook een scherpe prijs met 27 cent per kWh. En ook in Friesland kun je goedkope gemeenten vinden, zoals Opsterland (27 cent), Oostellingwerf (27 cent) en Waadhoeke (29 cent). In verschillende Gelderse gemeenten is het ook zeer betaalbaar. In West Maas en Waal kost het 28 cent per kWh, in Beuningen kun je voor 29 cent terecht, en in Bronckhorst voor 30 cent per kWh. 

Misschien leuk om te lezen:

Zaterdag 22 juni: KNAC Poetsclinic

De KNAC poetsclinic is terug van weggeweest. Op zaterdag 22 juni leert autodetailer Marcel de Vries van MTEC Autodetailing in Eemnes u hoe u lak laat glanzen en herstelt.

Netcongestie: Utrechtse laadpalen uitgeschakeld bij stroompiek

De overbelasting van het stroomnet in de provincie Utrecht is momenteel zo groot dat het demissionaire kabinet en netbeheerders maatregelen nemen om netcongestie te voorkomen. Een van die maatregelen is de inzet van slimme laadpalen die uitschakelen bij drukte op het stroomnet.

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors