Handbak sterft uit bij Volkswagen

Volkswagen neemt de komende jaren in fases afscheid van de handgeschakelde versnellingsbak. In de toekomst krijgen alle auto’s daarmee een automaat. Door te stoppen met de ontwikkeling van de handbak worden kosten bespaard. Dat meldt Auto Motor & Sport.

Het eerste model waarin een koppelingspedaal geheel zal ontbreken wordt de derde generatie van de VW Tiguan, die in 2023 op de markt komt. Niet veel later volgt de nieuwe Passat. Alle andere modellen die daarna in een nieuwe generatie worden uitgebracht zullen ook niet meer met handgeschakelde versnellingsbak worden aangeboden. Vanaf 2023 is het dan definitief exit voor de handbak. 

Deze beslissing loopt parallel met de transitie van de VW Group naar volledig elektrische auto’s. Volkswagen wil vanaf 2030 in Europa uitsluitend nog elektrische auto’s op de markt brengen. Deze hebben helemaal geen versnellingsbak meer nodig. 

Momenteel is nog een kwart van de modelvarianten van alle automerken beschikbaar met handgeschakelde versnellingsbak. Bij Volkswagen zijn er van de 353 varianten van 15 modellen 214 uitgerust met een volautomaat of een dubbelkoppeling versnellingsbak.

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors