KNAC Voorjaarsrit weer als vanouds

Een prachtige route door Midden-Nederland, een aarzelend maar prettig voorjaarszonnetje, bijna honderd prachtige auto’s en bijna tweehonderd autoliefhebbers. Meer heb je niet nodig voor een geslaagde KNAC Voorjaarsrit. Met als vertrekpunt, lunch en finish het fraai gelegen Hotel De Wageningsche Berg, was de voorjaarsrit van 2023 er weer een uit het boekje!

Het kan geen toeval zijn dat de KNAC Voorjaarsrit ondanks de soms wat grillige aprilmaand altijd mooi weer treft. Ook nu konden de vele cabrioletkapjes naar beneden, al deden sommige equipes dat nog niet meteen bij de start. Maar halverwege de ochtend konden we toch constateren dat het dak er overal waar dat kon vanaf was.

De ochtendroute nam een ‘zuidlus’ door de Betuwe langs de Waal, en via Kesteren en Rhenen weer terug naar Wageningen. Maar voor de start was er nog een kleine puzzel op te lossen, want er moest herkend worden bij welke vijf tv-series de afgebeelde auto’s horen. Dat bleek minder makkelijk dan verwacht, zeker voor de jongere deelnemers.

Na de lunch reden de deelnemers de ‘noordlus’ vanuit Wageningen langs de Nederrijn richting Amerongen om zo een grote boog te maken om Veenendaal en Ede heen. In het zicht van de finish was er nog een behendigheidsproef, namelijk een slalom achteruit op Wegstation Planken Wambuis in Wolfheze. Deze werd verrassend gewonnen door een klassieke Fiat 500 met Abarth-motor.

Na het tellen der punten en het beoordelen van de rijtijd omdat er op de derde plaats zes teams hetzelfde aantal punten hadden behaald, kon de prijsuitreiking plaatsvinden. Uiteindelijk behaalde equipe 27 (E. van den Meiracker met een Alfa Romeo Spider) de eerste plaats met 195 punten. Tweede werd equipe 31 (F. van der Ende met een DAF 55) met 190 punten en de derde plaat was voor equipe 20 (R. Bloem met een Peugeot 306) met 180 punten.

De volledige uitslag van de Voorjaarsrit treft u onder de foto’s aan, evenals de vragen en de ingevulde KNAC Wedstrijdformulieren. Voor nog meer foto’s van de Voorjaarsrit kunt u kijken op onze facebookpagina.

Het ingevulde wedstrijdformulier voor de ochtend kunt u hier downloaden.
Het formulier voor de middag kunt u hier downloaden.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors