Bezoekers

024237
Bezoekers vandaag : 399
Gisteren : 483

Mama mia! ‘Marokkaanse’ Fiats Topolino in beslag genomen om vlaggetje

Het is de Italiaanse overheid menens. Alleen producten die in Italië worden gefabriceerd mogen als ‘made in Italy’ verkocht worden. Een stel in Marokko gebouwde Topolino’s is daar nu de dupe van.

In de jaren dertig, veertig en vijftig van de vorige eeuw had Fiat de Topolino in het aanbod. Het ‘muisje’ van weleer is nu terug, en wel als volledig elektrische brommobiel. De eerste exemplaren van de compacte stadsauto rollen momenteel van de band in de Stellantis-fabriek in Marokko. Een klein probleem: ze zijn voorzien van een Italiaans vlaggetje. En dat pikt de Italiaanse overheid niet. Alleen producten die ook echt in Italië geproduceerd worden, mogen als zodanig verkocht worden. Om die reden strandden 134 exemplaren Topolino’s in de haven van Livorno. Pas als het vlaggetje wordt verwijderd, kunnen ze de markt op.

Vanuit de ‘made in Italy’-wetgeving werd recent de Alfa Romeo Milano omgedoopt tot Junior. De Milano komt immers niet uit Milaan maar uit een Poolse fabriek.

Voor de stad

De nieuwe Fiat Topolino is het broertje van de Citroën Ami en Opel Rocks Electric en heeft een topsnelheid van 45 km/u. Met een volgeladen batterij komt de 2,41 meter lange Topolino ongeveer 75 kilometer ver. De luxe brommobiel is te rijden met een brommerrijbewijs en komt er onder meer als Dolcevita met open dak.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors