Bezoekers

025605
Bezoekers vandaag : 330
Gisteren : 543

Mercedes stopt ontwikkeling verbrandingsmotor

Steeds meer automerken stoppen met het verder ontwikkelen van de verbrandingsmotor om voorrang te geven aan elektrificatie van aandrijflijnen. Mercedes heeft zojuist aangekondigd te stoppen met de ontwikkeling van verbrandingsmotoren.

De eerder dit jaar gelanceerde reeks zescilinder lijnmotoren voor onder meer de E- en de S-klasse, zou dus wel eens de laatste generatie verbrandingsmotoren kunnen zijn die Mercedes introduceert. Het wordt niet helemaal uitgesloten dat er later toch nog ontwikkeld wordt aan de verbrandingsmotor, maar erg waarschijnlijk is dit niet.

Mercedes volgt hiermee het voorbeeld van Volkswagen dat eind 2018 al het einde van de verbrandingsmotor aankondigde. VW start zoals het er nu naar uitziet in 2026 de productie van het laatste platform voor modellen met verbrandingsmotor. Rond 2040 zou dan de laatste auto met verbrandingsmotor bij Volkswagen van de band lopen. In dat jaar gaat het ook het verbod op benzine- en dieselmotoren in Californië in. Vanaf 2022 produceren de VEW-fabrieken in Emden en Hann over alleen nog maar modellen met elektrische aandrijving.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors