Milieuzone Rotterdam weer open voor oude benzineauto’s

14 juni 2017

Goed nieuws voor de bezitters van een oldtimer met een benzinemotor, want de rechter heeft bepaald dat benzineauto’s voor 1 juli 1992 toch de milieuzone in Rotterdam in mogen. Diesels van voor 2001 mogen echter nog altijd die milieuzone niet in. Dat meldt het AD.

De Rotterdamse rechtbank vindt dat er onvoldoende rekening is gehouden met de belangen van een kleine groep eigenaren van personenauto’s en bestelauto’s met een benzinemotor van voor 1 juli 1992. De rechtszaak tegen de gemeente Rotterdam was aangespannen door 14 belanghebbenden die het niet eens waren met het weren van oude benzineauto’s uit de milieuzone. De rechtbank is van oordeel dat de gemeente niet aannemelijk heeft gemaakt dat deze voertuigen een onevenredig groot deel van de uitstoot van stikstofdioxide veroorzaken.

De Stichting Rotterdamse Klassiekers is bij monde van Sander Jongerius erg blij met de uitspraak: “De rechtbank heeft nu geoordeeld wat wij al bijna twee jaar roepen: de onderbouwing van de milieumaatregel deugt niet.” De stichting zal verder bekijken of reeds uitgedeeld boetes voor benzineauto’s sinds de invoering van de milieuzone kunnen worden teruggevorderd.

De gemeente Rotterdam zegt de uitspraak eerst te willen bestuderen en daarna te bekijken welke stappen verder genomen kunnen worden.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u