Nederland heeft 80.000 thuislaadpunten

Tweederde van de berijders van een elektrische auto heeft thuis een laadpunt. Daarmee zijn er dus circa 80.000 thuisladers geïnstalleerd in de voorbije jaren. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope onder 6.000 Nederlanders.

De kosten voor een laadpunt thuis bedragen gemiddeld zo’n 1.200 euro, waarmee de Nederlandse eigenaren van een elektrische auto dus samen bijna 100 miljoen hebben geïnvesteerd in hun eigen laadinfrastructuur. 

Gemiddeld bedragen de laadkosten per elektrische auto 924 euro. Dat zijn zowel de kosten voor het thuisladen, het laden op het werk als het gebruik van openbare laadplekken. De totale kosten voor het laden komen daarmee op bijna 125 miljoen euro per jaar, waarvan 61 procent door de werkgever wordt betaald. Van de thuislaadpunten is 30 procent van het merk NewMotion. Daarna komt EVBox met 17 procent en derde is Tesla met 15 procent. 

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors