Bezoekers

025612
Bezoekers vandaag : 337
Gisteren : 543

Nederlandse benzine duurste op één na ter wereld

Benzine is in Nederland bijna het duurste ter wereld. Alleen in Hong Kong zijn automobilisten nog duurder uit, namelijk zo’n 30 cent per liter extra, zo meldt Autoweek. Die gemiddelde landelijke adviesprijs voor benzine staat nu op 2,087 euro. 

Afgelopen jaar ging de benzineprijs door de barrière van de twee euro per liter. Ondanks de iets dalende olieprijs blijft de prijs van benzine hoog en dat is voornamelijk te danken aan de belastingen op de brandstof. Van elke liter benzine is 82 eurocent accijns en bij de geldende adviesprijs zo’n 36 eurocent aan btw. De werkelijke prijs van benzine is slechts 35 procent van de landelijke adviesprijs. De marge op benzine is negen procent.

In alle andere landen van Europa – met uitzondering van Finland – is de benzine minstens elf procent goedkoper. Oost-Europese en Balkanlanden zijn doorgaans het goedkoopst. In Bulgarije (39 procent goedkoper dan Nederland), Roemenië (38 procent), Polen (36 procent), Hongarije (35 procent) en Slovenië (34 procent) is het verschil met Nederland het grootst. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors