Bezoekers

004994
Bezoekers vandaag : 49
Gisteren : 602

Paolo Pininfarina overleden

Het beroemde autodesignconcern Pininfarina heeft helaas afscheid moeten nemen van Paolo Pininfarina, de kleinzoon van de oprichter van het designhuis. Hij stierf op 65-jarige leeftijd. 

Iedere autoliefhebber kent de naam Pininfarina wel. Het bedrijf werd in 1930 in Turijn opgericht door Battista Farina, die al sinds zijn jeugd de bijnaam ‘Pinin’ had omdat hij de kleinste was uit een gezin van elf kinderen. Pas in 1961 veranderde de achternaam officieel in Pininfarina. 

Zijn zoon Sergio kwam in de jaren vijftig in Pininfarina werken en hij was verantwoordelijk voor het design van vele prachtige Ferrari-modellen. Hij zou Enzo Ferrari ervan overtuigd hebben om auto’s met middenmotor te gaan bouwen. Sergio Pininfarina kreeg twee zoons, Andrea en Paolo. De eerste leidde de onderneming vanaf 2001 tot hij werd aangereden op zijn Vespa scooter in 2008 en daarbij overleed. 

Paolo Pininfarina, die tot dan toe de leiding had over de non-automotive designafdeling van het concern, werd daarop de nieuwe CEO. Hij loodste het bedrijf door de crisis en maakte er een gezond concern van. 

Pininfarina ontwierp onder meer auto’s voor Ferrari, Alfa Romeo, Lancia, Peugeot, Cadillac, Volvo en Ford. Maar het bedrijf tekende ook hogesnelheidstreinen, gebouwen, meubels en boten. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors