Bezoekers

020349
Bezoekers vandaag : 438
Gisteren : 564

Satink Classic Car Creations helaas failliet

Satink Classic Car Creations uit Hengelo is failliet verklaard door de rechtbank in Almelo. Met het faillissement komt er een einde aan 30 jaar vakmanschap. Al gloort er hoop, want een doorstart behoort tot de mogelijkheden.

Satink Classic Car Creations uit Hengelo is een bekende naam in de klassiekerwereld. Het bedrijf is immers gespecialiseerd in restauratie, maar produceert ook classic parts. Verder ontwikkelt het aanpassingen voor oldtimers. Al dat vakmanschap staat voorlopig buitenspel nu het bedrijf failliet is verklaard door de rechtbank in Almelo. Ook machinefabriek Ten Heggeler valt onder het faillissement.

‘Perfect storm’

Curator mr. Gerrit Beekman van Robers Advocaten laat in een reactie aan Automotive Management weten dat het faillissement het gevolg lijkt van een samenloop van omstandigheden. “Er is sprake van coronaschulden, de lonen zijn de afgelopen tijd flink gestegen en de machinefabriek verloor een grote klant.”

Doorstart

De curator hoopt nu op een goede kandidaat voor een doorstart. Dat is ook wat de KNAC hoopt, zodat de 12 medewerkers niet op straat komen te staan. “De KNAC betreurt dat het Peter Satink niet is gelukt het familiebedrijf te redden”, klinkt het uit Den Haag. “We hopen op een doorstart zodat kennis en kunde met betrekking tot het restaureren van klassieke auto’s bewaart blijft.”

Een paar jaar geleden maakte KNAC nog samen met DCR een video over Satink Classic Car Creations.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors