Bezoekers

003133
Bezoekers vandaag : 339
Gisteren : 474

Siemens en Porsche maken samen synthetische brandstof

Siemens Energy en Porsche gaan samen een fabriek bouwen om grootschalig synthetische brandstof te maken. De fabriek komt in Chili en start eerst met een pilotfase om in 2022 130.000 liter CO2-neutrale eFuel te produceren. In 2026 zou er zo’n 550 miljoen liter moeten worden geproduceerd. Porsche wordt de belangrijkste afnemer van de groene brandstof.

Het pilotproject, dat de naam ‘Haru Oni’ draagt, wordt gerealiseerd in de provincie Magallanes in het zuiden van Chili. Hier zijn de windomstandigheden ideaal om met behulp van groene windstroom CO2-neutrale brandstoffen te produceren. In het kader van de Duitse waterstofstrategie ondersteunt het Duitse ministerie van Economische Zaken & Energie het project met een subsidie van circa 8 miljoen euro.

De synthetische brandstof wordt gemaakt door eerst met groene stroom van de windmolens waterstof te maken. Daarna wordt CO2 uit de lucht gefilterd en samen met het waterstof omgezet in synthetische methanol. Uit deze methanol maakt ExxonMobil via een gepatenteerde MTG-techniek (Methanol-to-Gasoline) een milieuvriendelijke brandstof.

Porsche zal de nieuwe brandstof als eerste gaan gebruiken in modellen in de autosport. Daarna zal het worden toegepast in auto’s van de Porsche Experience Centers en aansluitend in auto’s uit het eigen bestand. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors