Bezoekers

006299
Bezoekers vandaag : 342
Gisteren : 502

Te laat betalen

Het is inmiddels meer dan duidelijk dat de economische gevolgen van de coronacrisis gigantisch zijn. Alle ‘high scores’ worden gebroken. En dat geldt niet alleen voor de staatsschuld, werkeloosheid en faillissementen. Natuurlijk, op termijn zal het allemaal wel weer goed komen, maar daar hebben de mensen die hun baan of bedrijf zijn kwijtgeraakt nu even niets aan. Bij de KNAC merken we de gevolgen ook. Er is massaal gereageerd op de bespaartips die we in onze nieuwsbrief, de website en op onze sociale media publiceerden. Het is goed dat er wordt geanticipeerd op financieel zwaar weer en dat er samen wordt gezocht naar oplossingen. Helaas doet niet iederéén dat. Wekelijks komen er bij ons meldingen binnen van verzekeraars over het intrekken van de dekking op polissen omdat er te lang niet betaald is. Voor het zover is zijn er al een factuur en een herinnering ver- zonden. Uiteindelijk volgt er dan nog een wat ‘dringendere’ brief van de verzekeraar waarin de gevolgen van het niet betalen nogmaals worden uitgelegd. De verzekeringnemer heeft dan nog steeds enkele dagen om te betalen. Wij nemen als KNAC, bij wijze van extra service, ook nog eens contact op met de verzekerde. En dan blijkt nu, meer dan voorheen, een tekort aan euro’s de oorzaak van het probleem te zijn. Vóór de coronacrisis ging het vaker om slordigheid of om een lange buitenlandse vakantiereis, waarbij er nog ongeopende post op het bureau lag.

De gevolgen van het niet (tijdig) betalen van bijvoorbeeld een autoverzekeringspremie worden vaak onderschat. Die kunnen ernstig zijn. Niet alleen is de schade aan uw eigen auto niet meer verzekerd, ook zult u de eventuele schade aan de tegenpartij zelf moeten vergoeden. En dat kan, zeker als er sprake is van blijvend letsel bij de andere partij, enorm oplopen! Los daarvan: op het onverzekerd op naam hebben van een auto staat, zonder dat u ook maar een meter rijdt, een boete van 400 euro. Wordt u ‘op heterdaad’ betrapt, dan bedraagt de boete zelfs 550 euro. Ook worden er in zulke gevallen incassokosten in rekening gebracht en uiteindelijk zal uw verzekering worden beëindigd wegens wanbetaling. En zie dan nog maar eens een nieuwe verzekering af te sluiten.

In verband met dit alles wil ik u op het hart drukken: denkt u dat het betalen van een premie een probleem gaat worden, neem dan contact met ons op. Doe dit dan wel vóórdat de nieuwe verzekeringsperiode ingaat, want dan kan de dekking van verzekering nog worden afgeslankt of kan er nog voor gespreide betaling worden gekozen. Ook het schorsen van het kenteken van een auto of motorfiets is een optie, want daarmee vervalt de verplichting om het voertuig te verzekeren, bijvoorbeeld met uitzondering van brand-, storm- en diefstalschade.

Kees de Regt
Manager Verzekeringen

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors