Tolstations in Frankrijk verdwijnen geleidelijk

Frankrijk gaat geleidelijk de tolstations op snelwegen ontmantelen. In de toekomst zullen weggebruikers op de Franse tolwegen elektronisch worden geregistreerd. De tolstations zorgen regelmatig voor vertragingen en dat leidt weer tot milieuvervuiling. Daarnaast nemen de tolstations ook veel ruimte in. 

Het verdwijnen van de tolstations zal niet betekenen dat de Franse snelwegen gratis worden. In de toekomst zullen weggebruikers met een scanner worden geïdentificeerd en zal de tol elektronisch worden berekend. Veel snelweggebruikers hebben al een tolkastje aan boord en dat zal dan elektronisch op hoge snelheid worden geregistreerd. Van alle andere weggebruikers wordt het kenteken gescand. Je kunt dan achteraf binnen 72 uur betalen via de website van de snelwegbeheerder. Je kunt ook je kenteken registreren bij de website en bedragen automatisch van je rekening laten afschrijven. Het nieuwe systeem registreert ook het voertuigtype en de emissieklasse voor de tariefindeling. 

Omdat Franse snelwegbeheerders alleen toegang hebben tot kentekengegevens van in Frankrijk geregistreerde voertuigen, wordt het nieuwe systeem voorlopig alleen toegepast op snelwegen met weinig toeristisch verkeer. 

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors