Bezoekers

025617
Bezoekers vandaag : 342
Gisteren : 543

Veel minder autodiefstallen in eerste halfjaar

Het aantal autodiefstallen is in de eerste zes maanden van 2021 fors gedaald. Er werden 2.578 personenauto’s gestolen tegen 3.772 in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV).

Personenauto’s van drie jaar oud zijn het meest gewild bij criminelen. Het aantal gestolen lichte bedrijfswagens daalde met 42 procent naar 491 exemplaren. De forse daling van het aantal gestolen auto’s zou volgens het LIV te maken kunnen hebben met de verscherpte grenscontroles tijdens de coronacrisis. Hierdoor zou het voor autodieven moeilijker worden om gestolen auto’s over de grens te krijgen. Hij heeft echter geen cijfers om deze stelling te kunnen staven.

Volkswagen meest populair

Het automerk dat het meest gestolen wordt is Volkswagens(445 stuks), wat niet zo vreemd is, want daarvan rijden er in ons land ook de meeste rond. Op de tweede plaats staat Toyota (229 stuks) en op drie Renault (203). 

Het meest gestolen model is een VW Polo, maar dit model kent met 1 op 1.676 bij lange na niet het hoogste diefstalrisico; die twijfelachtige eer valt ten beurt aan de Lexus RX450H, waarvan er twaalf werden gestolen (risico van 1 op 129). Volgens het informatiecentrum hebben autodieven een lichte voorkeur voor SUV’s, wat bij alle merken is terug te zien. Onder hybrides is Toyota het meest gestolen merk, wat gezien het feit dat Toyota zo’n hoog marktaandeel heeft onder de hybrides ook wel logisch is. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors