Vestingstedenrit met pre war cars krijgt veel bekijks

De Vestingstedenrit voor vooroorlogse auto’s langs de Zuidwaterlinie die op zaterdag 16 april werd gehouden, heeft heel wat aandacht getrokken in de Brabantse stadjes waar de rit passeerde. Bij de start in Sint Michielsgestel was het nog redelijk rusting, maar in de vestingsteden waar de karavaan van ruim 45 grotendeels vooroorlogse auto’s passeerde, kwamen veel mensen een kijkje nemen bij het soms meer dan eeuw oude rijdende erfgoed.

De Vestingstedenrit liep grotendeels langs de gelijknamige route, waarover twee jaar geleden in samenwerking met de KNAC een boekje verscheen. Oorspronkelijk zou de Vestingstedenrit zelf ook twee jaar geleden zijn gereden, maar corona gooide roet in het eten en de tocht werd uitgesteld. Maar van uitstel komt bij de KNAC nooit afstel, en zo gauw het kon werd de rit alsnog op de agenda gezet.

En zo trok een stoet van overwegend zeer zeldzame vooroorlogse auto’s door Brabant, van Sint Michielsgestel via Heusden, Geertruidenberg, Willemstad en Dinteloord naar Steenbergen, waar de finish gelijk viel met de festiviteiten rond het 750-jarig bestaan van het vestingstadje. Overal waar de karavaan verscheen, dromden mensen samen om de oude vierwielers te bekijken. Met als sluitstuk de ‘podiumfinish’ in Steenbergen, waar van elke auto de bijzonderheden werden verteld. In combinatie met het schitterende weer was de Vestingstedenrit een zeer geslaagd evenement.

Bijgaand een video van de Vestingstedenrit

 

Wilt u meer foto’s bekijken dan de hieronder afgebeelde selectie, kijk dan op de facebook-pagina van de KNAC.

 

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors