Weer meer opbrengsten motorrijtuigenbelasting in 2023

Het Rijk en de provincies harken volgend jaar 6,3 miljard euro aan motorrijtuigenbelasting binnen. Dat 220 miljoen euro meer dan in 2022, zo meldt het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek).

De opbrengsten van de motorrijtuigenbelasting gaan grotendeels naar het Rijk (4,52 miljard euro), de rest wordt door de provincies geïnd als opcenten. Volgens het CBS stijgen de opbrengsten van het Rijk met 3,5 procent, maar officieel zijn er nog geen nieuwe tarieven gepubliceerd.

Elektrische auto’s zijn in 2023 en 2024 nog vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting, voor plug-in hybride auto’s die minder dan 50 g/km aan CO2 uitstoten geldt tot en met 2024 een korting van 50 procent. Maar hoewel het aandeel daarvan groeit en er van zulke auto’s dus aanzienlijk minder belastinginkomsten zijn, worden er wel flink hogere inkomsten uit de motorrijtuigenbelasting voorzien. 

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors