Bezoekers

034557
Bezoekers vandaag : 125
Gisteren : 425

Zwitsers bod (€ 7,5 miljard) op Lamborghini afgewezen

De Zwitserse Quantum Groep wil samen met de Britse investeerder Centricus het merk Lamborghini voor 7,5 miljard euro overnemen van Audi. Maar het bod kan bij VW en Audi niet op veel interesse rekenen.

De baas van de Quantum Groep is ene Rea Stark Rajcic, die twee jaar geleden met Anton Piech, de zoon van voormalig VW-topman Ferdinand Piech, het nieuwe sportwagenconcern Piech Automotive oprichtte. Nu heeft Stark Rajcic zijn oog laten vallen op het zustermerk van Audi, het Italiaanse Lamborghini. Volgens het Duitse Automobilwoche brengt de Quantum Groep samen met de Britse financiële investeerder Centricus deze week het bod uit.

Quantum belooft Lamborghini-werknemers een werkgelegenheidsgarantie van vijf jaar. Ook het managementteam van Lamborghini zal worden overgenomen. Na de aankoop van het merk wil Quantum een strategisch partnerschap aangaan met de VW-groep. Het zou de bedoeling zijn om van Lamborghini een vlaggenschip voor schone aandrijflijnen te maken. Daartoe zou in Nedersaksen een Advanced Automotive Innovation Center worden opgericht, waar accu’s en onderdelen van accu’s moeten worden ontwikkeld en geproduceerd. Dit bedrijf zou volgens de plannen niet alleen voor Quantum werken.

Vorig jaar wilde de VW Groep nog af van Lamborghini, maar de Raad van Bestuur was daar in december tegen. En inmiddels heeft de nieuwe topman van Audi, Markus Duesmann, ook laten weten dat Lamborghini niet meer te koop is. Het lijkt daarom niet erg waarschijnlijk dat het Italiaanse sportautomerk van eigenaar wisselt. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors