Bezoekers

003132
Bezoekers vandaag : 338
Gisteren : 474

100 jaar Michelotti in DAF Museum Eindhoven

Op zaterdag 16 oktober gaat de speciale tentoonstelling in het teken van de 100e geboortedag van de befaamde auto-ontwerper Giovanni Michelotti in het DAF Museum in Eindhoven open. Giovanni Michelotti heeft meer dan 1.200 auto-ontwerpen op zijn naam staan, onder andere voor Alfa Romeo, BMW, Fiat, Lancia, Maserati en Triumph. Daarnaast was hij bepalend voor veel DAF personenauto’s. Naast het volledige ontwerp van de DAF 44 heeft hij ook gewerkt aan veel andere modellen van DAF.

Op de tentoonstelling staan bijzondere DAF modellen, waaronder prototypes, centraal, maar ook andere merken (van de hand van Michelotti) worden getoond, zoals de Alpine A110, de Abarth Allemano 750 Spyder, BMW 700 en diverse Triumph-modellen. Honderden unieke foto’s over het werk van Giovanni Michelotti en tientallen schaalmodellen maken de tentoonstelling compleet.

De opening vindt plaats op zaterdag 16 oktober stipt om 11.00 uur met een bijzonder programma. Edgardo Michelotti (zoon van) komt speciaal over uit Turijn om de opening te verrichten. Dat doet hij samen met Marc van Doorne, zoon van Martien van Doorne met wie Giovanni Michelotti veel heeft samengewerkt.

Voorafgaande aan de openingshandeling zullen Edgardo Michelotti en Marc van Doorne in een tafelgesprek hun privé-ervaringen uit de samenwerkingsperiode tussen Michelotti en DAF met elkaar delen. De bekende autojournalist en kenner van Italiaanse autohistorie, Wim Oude Weernink, vertelt zijn eigen Michelotti-verhaal.

Bent nu nog op zoek naar de beste verzekering voor uw oldtimer of youngtimer, kijk dan eens naar de KNAC oldtimer verzekering of youngtimer verzekering.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors