20 procent meer file en vertraging in 2018

Het aantal files en de vertraging voor het verkeer groeide in 2018 met 20 procent ten opzichte van 2017. Niet alleen tijdens de spitsuren maar ook overdag ondervonden weggebruikers veel meer oponthoud, zo meldt de ANWB op basis van cijfers.

In 2017 steeg de filedruk nauwelijks in vergelijking met het jaar ervoor, maar afgelopen jaar is die fors toegenomen. De investeringen in extra infrastructuur bleken onvoldoende om het toenemende verkeersaanbod tijdens de piekuren te kunnen verwerken.

In de regio’s Den Haag en Rotterdam ondervonden weggebruikers de meeste hinder, Maar ook op de wegen in de provincies Gelderland, Overijssel, Noord Brabant en Limburg nam de filezwaarte in 2018 toe. In Noord Holland en Utrecht bleef deze vrijwel gelijk terwijl het verkeer in het noorden van het land juist minder verkeershinder ondervond in vergelijking met vorig jaar.

Weersinvloeden

Naast het verkeersaanbod hebben de weersomstandigheden grote invloed op de doorstroming van het verkeer, zo constateert de ANWB. De storm van donderdag 18 januari zorgde ervoor dat het verkeer op veel wegen compleet vast kwam te staan. Ondanks de uitgebreide waarschuwingen kantelden er die dag meer dan 60 vrachtwagencombinaties en blokkeerden daarmee lange tijd veel wegen. Maart is volgens de statistieken een van de drukste maanden en liet ook dit jaar weer een enorme piek zien. Naast slecht weer met veel regen werden weggebruikers geconfronteerd met een groot aantal ernstige ongelukken die leidden tot veel verkeershinder.

De drukste spitsen in de ochtend zijn op maandag en dinsdag en in de avond op  dinsdag en donderdag. Op donderdag 1 november zorgde de regen en een groot aantal ongelukken voor een recordspits. Op het drukste moment stond er die avond 1135 kilometer file in ons land.

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors