Bezoekers

003098
Bezoekers vandaag : 304
Gisteren : 474

Brusselse milieuzone strenger in 2019

De milieuzone in Brussel wordt vanaf 2019 wat strenger. Tot nu toe mochten dieselpersonenauto’s, dieselbestelauto’s en campers met een dieselmotor die voldeden aan de Euro 1-norm of ouder de zone niet in. Maar die grens wordt per 1 januari 2019 opgetrokken, zodat Euro 2-diesels of ouder en Euro 1-benzineauto’s er ook niet meer in mogen.

De eerste drie maanden wordt er nog niet bekeurd, maar vanaf 1 april loop je het risico op een boete van 350 euro. Overigens moet je in alle gevallen als Nederlander je auto registreren op de site van de milieuzone – lez.brussels/nl – om de stad in te mogen. Doe je dat niet dan riskeer je een boete van 150 euro. De registratie op de site is wel gratis, maar moet om de drie jaar opnieuw worden gedaan.

In 2020 wordt de eisen voor de milieuzone verder aangescherpt en mogen Euro 3-diesels en ouder er niet meer in. Het is overigens wel mogelijk om met een voertuig dat niet aan de criteria voldoet de milieuzone van Brussel binnen te gaan, maar dan moet je vooraf een dagpas kopen op de site. De prijs daarvan bedraagt 35 euro en je kunt dat maximaal acht keer per kalenderjaar doen.

In 2020 wordt ook de milieuzone in Antwerpen strenger. Je mag daar dan niet meer in met een Euro 3-diesel of ouder en met een Euro 4-diesel alleen tegen betaling. Dat kost ook 35 euro per keer en kan eveneens maximaal acht dagen per jaar.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors