Volvo en Geely fuseren niet, werken wel meer samen

Volvo Cars en Geely zien af van een eerder geplande fusie. Ze gaan wel intensiever samenwerken dan nu het geval, is maar willen beide onafhankelijke bedrijven blijven. Mogelijk gaat Volvo in de toekomst naar de beurs. Dit hebben Volvo-eigenaar Geely en Volvo Cars vanmiddag bekendgemaakt.

Het afblazen van de voorgenomen fusie betekent niet dat de samenwerking op een lager pitje komt te staan. Integendeel, ze willen meer synergieën op het gebied van aandrijftechniek, voertuigarchitectuur, inkoop van componenten, autonoom rijden en andere gebieden. Maar de twee concerns zullen wel onafhankelijk van elkaar blijven. 

“Het is de beste weg naar voren”, zei Volvo-topman Hakan Samuelsson tijdens de persconferentie. “We zullen alle voordelen van een fusie hebben zonder de nadelen.” Op de financiële markten werd al sceptisch gekeken naar de voorgenomen fusie, die vaak veel tijd en energie vraagt van het management. Volvo Cars sluit niet uit dat het later eventueel naar de beurs gaat, maar voorlopig zijn daar geen plannen voor. 

Misschien leuk om te lezen:

Zaterdag 22 juni: KNAC Poetsclinic

De KNAC poetsclinic is terug van weggeweest. Op zaterdag 22 juni leert autodetailer Marcel de Vries van MTEC Autodetailing in Eemnes u hoe u lak laat glanzen en herstelt.

Netcongestie: Utrechtse laadpalen uitgeschakeld bij stroompiek

De overbelasting van het stroomnet in de provincie Utrecht is momenteel zo groot dat het demissionaire kabinet en netbeheerders maatregelen nemen om netcongestie te voorkomen. Een van die maatregelen is de inzet van slimme laadpalen die uitschakelen bij drukte op het stroomnet.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors