Bezoekers

034537
Bezoekers vandaag : 105
Gisteren : 425

SsangYong bijna failliet en stopt productie

Het in financiële moeilijkheden verkerende Zuid-Koreaanse automerk SsangYong Motor, gespecialiseerd in SUV’s, is gedwongen de productie opnieuw stil te leggen wegens een tekort aan onderdelen. 

De fabriek in Pyeongtaek ligt deze week twee dagen stil, zo liet het bedrijf weten. Als reden noemt SsangYong de weigering van leveranciers om onderdelen te leveren. Het plan is om de productie volgende week dinsdag te hervatten. Maandag is een feestdag in Zuid-Korea. 

SsangYong had in december bij de rechtbank een verzoek ingediend om zelf een reorganisatie door te voeren om met de schuldeisers te kunnen onderhandelen over een verlenging van een lening. Het zwaar in de schulden zittende bedrijf is niet in staat om een lening van 60 miljard won (ongeveer 44,5 miljoen euro) terug te betalen. 

De autofabrikant werd in december ook al gedwongen de productie twee dagen stil te leggen en eerder deze maand lag de fabriek twee weken plat. Vanwege uitblijvende betalingen hadden leveranciers de levering van onderdelen stopgezet.

SsangYong moet nu voor het einde van de maand een nieuwe investeerder vinden Momenteel is SsangYong voor 75 procent in bezit van de Indiase fabrikant van bedrijfsvoertuigen Mahindra & Mahindra. Maar dat poogt al sinds vorig jaar zijn meerderheidsbelang te verkopen. Er zou een geïnteresseerde partij zijn, maar tot een overeenkomst is het nog niet gekomen.

SsangYong ging in 2009 al eens failliet toen het Chinese SAIC (vanaf 2004) de eigenaar was. Toen verdween het merk ook van de Nederlandse markt. Mahindra & Mahindra nam in 2010 een meerderheidsbelang in het merk waardoor vanaf 2012 weer auto’s werden geleverd in Nederland. De toekomst lijkt nu opnieuw zeer ongewis.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors