Volvo en Geely fuseren niet, werken wel meer samen

Volvo Cars en Geely zien af van een eerder geplande fusie. Ze gaan wel intensiever samenwerken dan nu het geval, is maar willen beide onafhankelijke bedrijven blijven. Mogelijk gaat Volvo in de toekomst naar de beurs. Dit hebben Volvo-eigenaar Geely en Volvo Cars vanmiddag bekendgemaakt.

Het afblazen van de voorgenomen fusie betekent niet dat de samenwerking op een lager pitje komt te staan. Integendeel, ze willen meer synergieën op het gebied van aandrijftechniek, voertuigarchitectuur, inkoop van componenten, autonoom rijden en andere gebieden. Maar de twee concerns zullen wel onafhankelijk van elkaar blijven. 

“Het is de beste weg naar voren”, zei Volvo-topman Hakan Samuelsson tijdens de persconferentie. “We zullen alle voordelen van een fusie hebben zonder de nadelen.” Op de financiële markten werd al sceptisch gekeken naar de voorgenomen fusie, die vaak veel tijd en energie vraagt van het management. Volvo Cars sluit niet uit dat het later eventueel naar de beurs gaat, maar voorlopig zijn daar geen plannen voor. 

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors