Autoverkopen trekken aan maar nog niet op oude niveau

In de voorbije maand mei zijn de autoverkopen 72 procent hoger uitgekomen dan dezelfde maand vorig jaar. Er werden 25.601 nieuwe auto’s op kenteken gezet. Het is nog wel minder dan norm aal, want in mei 2019 werden er bijna 37.000 nieuwe auto’s verkocht. 

In de eerste vijf maanden van 2021 zijn er nu 130.061 nieuwe auto’s geregistreerd, 2,4 procent minder dan vorig jaar. Maar gezien de stijgende lijn in mei lijkt de autobranche wel uit het diepe dal te kruipen dat is veroorzaakt door de coronacrisis. 

‘Nu de showrooms van autobedrijven weer volledig geopend zijn, het economisch vertrouwen toeneemt en de productie bij fabrikanten en bijbehorende logistiek ten opzichte van afgelopen jaar is vlot getrokken, nemen de afleveringen aan eindklanten ook weer gestaag toe’, zo melden BOVAG en RAI Vereniging. Voor heel 2021 verwachten de brancheverenigingen zo’n 400.000 nieuw verkochte auto’s. Vorig jaar bleven de verkopen steken bij 356.000 auto’s. 

Top 5

Het bestverkochte merk in de maand mei was Kia met 2.262 nieuwe auto’s. Skoda volgt op de tweede plaats met 2.176 stuks, voor Volkswagen (2.155), Toyota (1.860) en Peugeot (1.632).

Bij de modellen staat de Volvo XC40 op de eerste plaats met 940 exemplaren, gevolgd door de Skoda Enyaq IV met 847 stuks. De top 5 wordt vol gemaakt door de Toyota Yaris (706), Kia Niro (702) en de Kia Picanto (654).

Misschien leuk om te lezen:

Zaterdag 22 juni: KNAC Poetsclinic

De KNAC poetsclinic is terug van weggeweest. Op zaterdag 22 juni leert autodetailer Marcel de Vries van MTEC Autodetailing in Eemnes u hoe u lak laat glanzen en herstelt.

Netcongestie: Utrechtse laadpalen uitgeschakeld bij stroompiek

De overbelasting van het stroomnet in de provincie Utrecht is momenteel zo groot dat het demissionaire kabinet en netbeheerders maatregelen nemen om netcongestie te voorkomen. Een van die maatregelen is de inzet van slimme laadpalen die uitschakelen bij drukte op het stroomnet.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors