Bezoekers

003147
Bezoekers vandaag : 353
Gisteren : 474

Aanvullende pechhulpdekking autoverzekeraars laat automobilist nog vaak langs de kant van de weg staan

Wie zijn pechhulpdekking niet via de KNAC heeft geregeld maar op zijn autoverzekeringsaanvraag een vinkje heeft gezet bij ´aanvullende pechhulp meeverzekeren´ doet er goed aan om ook even de kleine lettertjes van die dekking te lezen. Schade als gevolg van een klapband, een leeggereden tank of per ongeluk verkeerde brandstof tanken wordt ook ondanks die extra pechhulpdekking namelijk lang niet altijd vergoed, zo blijkt uit onderzoek van MoneyView.

Steeds meer auto´s hebben geen krik en reservewiel meer aan boord, maar een reparatiesetje. Dat helpt vaak wel bij een gaatje als gevolg van een spijker of schroef, maar als de band gescheurd is heb je er niets aan. In geval van een lekke band kan op de hulpverlening van de standaard autoverzekering doorgaans geen beroep worden gedaan. En zelfs al heeft de automobilist een aanvullende pechhulpverzekering afgesloten, dan nog biedt 40% van de polissen geen hulp.

Lege tank

Nog beroerder wordt het als je het pompstation toch niet gehaald hebt en met een lege tank stil komt te staan. Maar liefst 65% van de autoverzekeringen met aanvullende pechhulpdekking hoef je in dat geval niet te bellen.
Maar er zijn nog meer verschillen. Zo is de pechhulpdekking bij autoverzekeraars alleen van toepassing op de verzekerde auto. Echter niet op andere auto’s of motoren waarin of waarop u rijdt. Een voordeel is dat er wel dekking is voor anderen die een keer in de betreffende auto rijden. Ook is er geen recht op vervangend vervoer maar alleen op vergoeding van de kosten van een enkele reis naar huis met het openbaar vervoer.

De breakdownservice van de KNAC wordt aangeboden in samenwerking met de ANWB Wegenwacht en is persoonlijk, niet kenteken gebonden. Lees hier meer over de KNAC Breakdownservice.

Bron: Moneyview

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors