Bezoekers

034538
Bezoekers vandaag : 106
Gisteren : 425

Acht EU-landen verzetten zich tegen nieuwe Euro 7-norm

De plannen van de Europese Commissie voor nieuwe Auto 7-emissie-eisen stuiten op weerstand van acht EU-lidstaten. Volgens Bloomberg roepen Frankrijk, Italië, Tsjechië, Bulgarije, Hongarije, Polen, Roemenië en Slowakije in een open brief ook de andere EU-landen op om de plannen tegen te houden. 

De grenswaarden die er volgens de nieuwe Euro 7-norm zouden moeten komen voor de uitstoot van fijnstof door banden en remmen, kunnen volgens de acht landen wel in de plannen blijven. Maar nieuwe restricties voor de uitlaatgasemisssies moeten van tafel. De acht landen zijn van mening dat het klaarmaken van brandstofauto’s voor Euro 7 flinke investeringen vergt, terwijl dat geld beter gebruikt kan worden voor de ontwikkeling van elektrische auto’s.

Volgens de plannen voor de Euro 7-norm worden de emissienormen voor benzine en diesel identiek en zal de maximum uitstoot van NOx nog maar 60 mg per km bedragen. Veel auto’s halen die norm nu al makkelijk, maar een belangrijk breekpunt is dat autofabrikanten moeten garanderen dat hun modellen straks twee keer zolang aan die normen moeten voldoen: tien jaar en 200.000 kilometer. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors