Bezoekers

025588
Bezoekers vandaag : 313
Gisteren : 543

Alpine Renault Club Nederland

Het automerk Alpine is weer helemaal terug van eigenlijk nooit weggeweest, want er worden weer nieuwe Alpines gebouwd. En dat is mooi want de historie van Alpine gaat terug tot 1952 toen de eerste Alpoine werd ontwikkeld, de A106. Precies 30 jaar later werd de Alpine Renault Club Nederland opgericht, inmiddels trouwe vriendenclub van de KNAC.

De naam Alpine verwijst naar het bekende gebergte en is bedacht door grondlegger Jean Rédélé. Hij reed rally’s met Renaults en bedacht dat als hij sneller wilde zijn dan zijn concurrenten, hij een zeer lichte auto nodig had. Op het platform van een Renault 4CV ontwikkelde hij daarom de A106, het design kwam van Giovanni Michelotti.

Op de A106 volgden de A108, A110, A310, GTA en later de A610. Renault nam in fases de aandelen van het merk Alpine over en stopte in 1995 met de productie. Maar sinds 2018 kun je weer een nieuwe Alpine A110 kopen, een sportauto waarover lovend wordt geschreven.

Alpine Vision

De in 1982 opgerichte Alpine Renault Club Nederland (ARCN) is er voor alle eigenaren en liefhebbers van het merk, dus ook bezitters van het nieuwste model zijn welkom. Maar de meeste van de 300 leden zijn in het bezit van een of meer klassieke exemplaren.

Er worden door de ARCN leuke evenementen georganiseerd, zoals toertochten, technische evenementen en weekendjes weg voor de leden. In het oog springt het bijzonder moderne en glossy magazine van de club, de ‘Alpine Vision’. Voor een dergelijke kleine club is dit zeer bijzonder te noemen. Bovendien ontvangen alle leden en donateurs er gratis het Renault Magazine ‘Losange’ bij. Beide bladen verschijnen vier keer per jaar.

De ARCN heeft uiteraard ook een fraaie website. Binnen de club is er een rijk archief met informatie over alle modellen, technische info en historie van de in Nederland rijdende Alpines. De club is een laagdrempelige vereniging met een trouwe schare leden en is nog steeds gestaag groeiende, mede dankzij de nieuwe Alpine.

Website: arcn.org
Facebook: facebook.com/Alpine-Renault-Club-Nederland-263679013742075/

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors